Vágólapra másolva!
Plüssmackózáport kér a szurkolóktól a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) az április 2-án sorra kerülő Magyarország-Finnország válogatott mérkőzésen, hogy a játékokkal megajándékozhassa a Heim Pál Gyermekkórház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeit.

"A Pannon Hoki Gála önmagában is ritka látványos eseménynek ígérkezik, a szurkolók segítségével azonban még emlékezetesebbé tehetjük. Aki teheti, hozzon magával egy plüss mackót és a mérkőzés első magyar góljánál dobja azt a jégre! Az összegyűjtött plüssállatokat a magyar válogatott tagjai később személyesen adják majd át a két budapesti gyermekkórház betegeinek. A gyermekeknek hatalmas örömben, a szurkolóknak pedig hasonlóan ritka látványban lehet részük.

A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát a játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán.

A kanadaiak így kedveskedtek a gyermekeknek karácsony közeledtével. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt. Manapság már rengeteg ifjúsági és alsóbb ligás mérkőzésen repülnek a mackók. Nem ritka, hogy egy-egy mérkőzésen 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án 26 919 darab plüssjátékkal díjazták a csapat első gólját.


Magyarországon az első sikeres akció február 15-én volt, amikor a Miskolci Jegesmedvék szurkolói a Budapest Stars elleni bajnoki mérkőzésen több mint 12 zsák plüssjátékot dobtak a jégre. A Magyar Jégkorong Szövetség bízik abban, hogy a Pannon Hoki Gála első magyar gólja után jó sok zsákot megtöltenek majd a játékosok" - áll a közleményben.

Aki lemaradna a nem mindennapi mackódobálásról, az a következő napokban háromszor is láthatja még a magyar jégkorong-válogatottat. Április 3-án, pénteken ismét a finn válogatott lesz az ellenfél, ezúttal Miskolcon. Április 6-án és 7-én a Káposztásmegyeri Jégcentrumban a szintén A csoportos Norvégia ellen lép pályára Pat Cortina csapata.