Vágólapra másolva!
Megkezdte a közös világbajnoki felkészülést hétfőn a magyar jégkorong-válogatott, amelyből 17 év után először hiányzott a múlt kedden elhunyt Ocskay Gábor. Pat Cortina szövetségi kapitány a káposztásmegyeri tréning előtt külön megbeszélést tartott a keret idősebb játékosaival, hogy együtt tudják feldolgozni a tragédia okozta sokkot.

A hétfői edzésen még nem tudott részt venni a franciaországi légió, Ladányi Balázs, Szélig Viktor és Vas Márton, ők szerdán - Ocskay Gábor temetésénél - csatlakoznak a csapathoz.

Hiányzik továbbá Budai Krisztián, aki szlovákiai klubjával még érdekelt az ottani bajnokságban. Amíg a távollevők nem érkeznek meg, addig Berta Ákos és Kiss Ákos készül együtt a kerettel.

Az együttesre öt mérkőzés vár a vb előtt. Csütörtökön és pénteken Finnországgal, 6-án és 7-én Norvégiával, 22-én pedig a címvédő Oroszországgal csap össze.

A svájci vb-n 24-én Szlovákia, 26-án Kanada, 28-án pedig Fehéroroszország lesz az ellenfél. Ezek után dől el, hogy a kiesés ellen vagy a középdöntőben kell-e pályára lépnie Cortina alakulatának.