Vágólapra másolva!
Elégedetlen a magyar játékvezetők eddigi teljesítményével, ezért külföldi bírókat kért az Újpest az Alba Volán elleni jégkorong bajnoki finálé hátralévő mérkőzéseire. A magyar szövetség (MJSZ) közbenjárására az osztrák Robert Falkner vezeti a bajnoki döntő harmadik, keddi mérkőzését.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a fővárosi csapat hivatalosan, írásban is jelezte igényét. Az MJSZ néhány órán belül teljesítette a kérést.

Az Újpest az első találkozón 5-1-re, a másodikon 6-3-ra kapott ki a címvédő Alba Volántól. A párharc az egyik gárda negyedik sikeréig tart.

Pék György, a lila-fehérek edzője a klub honlapjának úgy nyilatkozott, hogy a vasárnapi mérkőzésen volt egy gátló tényező. Ezzel Kincses Gergely játékvezetőre célzott.

"Sajnos nem tudok elmenni szó nélkül a játékvezetés mellett, amely botrányos volt. Egyébként sem vagyunk túl sokan, de a legjobb embereimet ráadásul a semmiért folyamatosan kiállították. Ezt nehéz elviselni. A döntős sorozat elején nem emeltük fel a szavunkat a magyar játékvezetés ellen, mert bíztunk a korrekt közreműködésben, de sajnos kár volt. Megpróbáljuk túltenni magunkat a helyzeten, hiszen még nem ért véget a döntő" - fogalmazott Pék György.