Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott 37-25-re nyert a szlovén csapat ellen a Pannon-kupa első, szerdai játéknapján, Ózdon.

Az 1. játéknapon:
Magyarország - Szlovénia 37-25 (20-14)

A szlovénoknak és a magyar csapat júniusi vb-selejtezős ellenfelének, a szlovákoknak a játékstílusa nagyban hasonlít egymásra, így ezúttal le lehetett mérni, hol tart Imre Vilmos szövetségi kapitány alakulata a rohanós, szélsőjátékban erős riválisokkal szemben.

A hazaiaktól ezúttal több alapember hiányzott - volt, aki pihenőt kapott, volt, aki sérült -, ám így is már az elején sikerült ellépniük. Eleinte Szamoránsky "köszönt be", majd Görbicz értékesítette a megítélt büntetőket. A 10. percben már 7-4, a 20.-ban pedig 15-9 volt az állás, miközben emberhátrányban sem csökkent a különbség.

A kapitány az időkérés alatt jelezte: támadásban nincs gond, inkább az eddigieknél fegyelmezettebb védekezést kér a szünetig hátralévő időben. Végül hatgólos maradt az előny a pihenőre.

A második félidőre sokat cserélt Imre Vilmos, így aztán három újonc, a debreceni Bognár Barbara, a váci Orbán Adrienn és a békéscsabai Cifra Anita is lehetőséghez jutott. Két szlovén találatra gyorsan érkezett válasz. Az ózdi közönség lelkesedése nem lankadt, hajtotta a kedvenceket, akik a kétszámjegyű különbség elérésére törekedtek. A 47. percben, 29-20-nál a vendégek időt kértek, hátha elkerülik "végzetüket", ám ez nem sikerült nekik. Az 55. percben éppen Orbán alakította 32-22-re az állást, aztán azonban az első válogatott meccsén kiállították. Igaz, emberhátrányban tovább nőtt a tetemes előny.

Imre Vilmos együttese csütörtökön nem játszik, míg pénteken a svédek következnek.

A további program:
csütörtök (Felsőzsolca):
Svédország - Szlovénia 18 ó
péntek (Miskolc):
Magyarország - Svédország 18 ó