Vágólapra másolva!
Nem volt szerencséje a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolásakor az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának. A középdöntő-csoportját megnyerő magyar együttes ugyanis a legjobb négy közé jutásért a bombaerős címvédőt, a spanyol Ciudad Realt kapta.

Az első mérkőzésre Spanyolországban kerül sor, március 28-án vagy 29-én, míg a visszavágó április 4-én vagy 5-én lesz Veszprémben.

"Nehéz megítélni, hogy a mi csoportunkban az első vagy a második hely-e a jobb, mert másodikként olyan német csapatok is utunkba kerülhettek volna, amelyeknek a játékstílusa fekszik nekünk. Az orosz és horvát ellenféllel szemben ötven százalék esélyünk lenne, a Ciudad Real azonban más kategória, többszörös BL-győztes. Nem ismerünk olyat, hogy egy párharcot, vagy mérkőzést feladnánk, az viszont biztos, hogy Marian Cozma elvesztése után az erőinket feléltük, újra kell építkeznünk, és most ismét nehéz időszak következik. Szombaton jön a Szeged, aztán a Magyar Kupa négyes döntője, újra Bajnokok Ligája, és így megy majd május végéig, június elejéig" - nyilatkozta az MTI-nek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője.

A férfi BL-negyeddöntők párosítása:
Ciudad Real (spanyol) - MKB-Veszprém
Csehovszki Medvegyi (orosz) - Rhein-Neckar Löwen (német)
Croatia Zagreb (horvát) - THW Kiel (német)
Flensburg-Handewitt (német) - Hamburg (német)

A következő szezontól az eddigi 32 helyett 24 csapat szerepelhet a Bajnokok Ligájában és az elődöntőt, valamint a finálét egy négyes torna keretében rendezhetik meg - erről állapodott meg egymással a 16 középdöntős klub 14 képviselője hétfőn, a negyeddöntő bécsi sorsolásán. Az ötlet már korábban napvilágot látott, de most az érdekeltek hivatalosan is rábólintottak. A végső döntést az európai szövetség végrehajtó bizottsága hozza meg március végi, moszkvai ülésén.