Vágólapra másolva!
Vereséget szenvedett a Partizantól Belgrádban a Vasas férfivízilabda-csapata az Euroliga 5. csoportkörében, így már biztos, hogy a második hely birtokosaként folytathatja a legjobb nyolc között. Nagy meglepetésre nem tudta megszerezni első csoportgyőzelmét az Eger, amely a Marseille-jel csakúgy 9-9-et játszott hazai közönség előtt, mint korábban Franciaországban. Döntetlent ért el a Szeged az orosz Kazany otthonában a LEN-kupa-elődöntő első összecsapásán.

Euroliga, főtábla, D csoport, 5. forduló:
Partizan (szerb) - TEVA-VasasPlaket 9-7 (1-2, 2-1, 4-3, 2-1)
a magyar góldobók: Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Vörös, Varga Dániel 1-1

A kvartett élén álló 10 pontos belgrádi együttes és a mögötte 9 ponttal második magyar gárda az egyformán továbbjutást érő első két pozíció birtokában alapvetően presztízscsatát, a csoportelsőségről határozó összecsapást vívott szombat este a szerb fővárosban. A pozíciócseréhez nyernie kellett volna a Vasasnak, csakhogy ez a Partizan fanatikus hívei előtt, a Banjica uszodában különösen nehéz feladatnak ígérkezett.

A Vasas elpuskázta első emberelőnyét, a vendéglátók nem (1-0), viszont a meglepően higgadtan kezdő angyalföldiek előbb egyenlítettek a fiatal center, Vörös Viktor révén, majd a pekingi olimpiai bajnok Varga fivérek - Dániel és Dénes - összjátéka nyomán utóbbi húzásából a vezetést is megszerezték (1-2).

Utóbbi jóvoltából még 3-2-re is a piros-kék alakulat vezetett, ám a nagyszünet előtt egalizált, majd a harmadik nyolc perc elején visszavette a vezetést a hazai csapat (4-3).

Aztán 5-3-nál kezdett veszélyessé válni a helyzet, Varga Dániel azonban pazar lökettel szépített, öccse pedig büntetőből egyenlített (5-5). Tóth Márton távolról leadott, ravasz pattintott lövésével lett 6-6, ám az utolsó negyedre 7-6-os szerb előnynél jöttek vissza a csapatok.

S a különbség nemhogy csökkent volna, hanem nőtt, mivel a Vasas hol elgyámoltalankodta, hol elrontotta támadásait, miközben a fizikumban is igen jól álló szerbek betaláltak, ráadásul két ízben is egymás után (9-6). Tóth fórból megduplázta góljai számát (9-7), ám többre már nem futotta Földi László együttese erejéből.

Kikapott, így már biztos csoportmásodik a Vasas, a négyes körvetélkedőjét pedig a Partizan nyerte a záróforduló eredményeitől függetlenül.

Euroliga, főtábla, D csoport, 5. forduló:
ZF-Eger - CN Marseille (francia) 9-9 (4-1, 1-3, 0-2, 4-3)
gól: Bárány, Biros, Kiss Cs. 2-2, Hegedűs, Hárai, Feltham 1-1, illetve Bodegas, Audon 3-3, Tromler, Crousillat, Basic 1-1.

A hazai bajnokságban botladozó magyar gárda jól kezdett, 4-1-re meglépett az elején, de a szívós és harcos franciák a harmadik negyedben átvették a vezetést. Az utolsó szakaszban is jól használta ki előnyös helyzeteit a vendégcsapat, ennek nyomán 9-8-ra vezetett az utolsó percben. A végeredmény Kiss Csaba góljával alakult ki.

Gerendás György vezetőedző szerint mély gödörben van csapata, és ebből nem könnyű kikapaszkodni. A görcsös küzdés nem hozta meg a várt eredményt.

Az állás:
1. Partizan 13 pont
2. Vasas 9
3. Eger 3
4. Marseille 2

A 6., utolsó kör mérkőzéseit március 21-én játsszák Vasas-Eger és Marseille-Partizan párosításban.