Vágólapra másolva!
Több új játékos is meghívást kapott a magyar nőikézilabda-válogatottba a jövő heti Pannon-kupára.

Imre Vilmos szövetségi kapitány - aki hétfőtől kizárólag a nemzeti csapattal foglalkozik, mert távozott a csőd szélén álló Dunaferrtől - ezúttal pihenőt adott néhány meghatározó játékosnak, például a kapus Pálinger Katalinnak, ugyanakkor az eddig a bő kerethez tartozó debreceni Bognár Barbara, a váci Orbán Adrienn vagy a békéscsabai Cifra Anita most - a svédek és a szlovénok részvételével rendezendő tornán - debütálhat a "nagyok" között. Egy-két alapember sérülés miatt nem állhat a kapitány rendelkezésére.

"A szlovákok elleni júniusi vb-selejtezőre készülünk. Most azok is kapnak bizonyítási lehetőséget, akik eddig a B csapattal játszottak mérkőzéseket, de a klubjukban jó formában vannak. Pálinger jelezte: most és a nyáron pihenni akar, így a szlovákok ellen nélküle kell győznünk. Tóth Tímea remélhetőleg júniusban már játszhat, fontos, hogy óvatosan építsük vissza a válogatottba, nem érzi magát tökéletes állapotban. Szucsánszki Zita bokasérüléssel bajlódik, ezért nem léphet pályára, Szabó Valéria bordatörést szenvedett, ő is hiányzik ezúttal" - jegyezte meg Imre Vilmos a kupát felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az eddigi nyolc Pannon-kupából csak egyetlen egyszer nem nyert a hazai gárda, és most is jó az esély arra, hogy itthon marad a trófea. A szlovénok ellen 92, az utóbbi időben sokat fejlődött svédekkel szemben pedig 80 százalékos a magyarok győzelmi mutatója.

A torna programja:
március 4., szerda (Ózd):
Magyarország - Szlovénia 18.00

március 5., csütörtök (Felsőzsolca):
Svédország - Szlovénia 18.00

március 6., péntek (Miskolc):
Magyarország - Svédország 18.00

A női válogatott kerete:
kapusok: Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC)
mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Fehérép Alcoa FKC), Tomori Zsuzsanna (Győr), Mörtel Renáta (Krim Ljubljana), Bognár Barbara (DVSC), Görbicz Anita (Győr), Herr Anita (Győr), Hornyák Ágnes(Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony), Orbán Adrienn (Vác), Kovacsicz Mónika (Viborg), Balogh Barbara (Budapest Bank-FTC-RightPhone), Szamoránsky Piroska (FTC), Cifra Anita (Sonepar-Békéscsaba)