Vágólapra másolva!
A Nyugati főcsoportot vezető San Jose Sharks magabiztos győzelmet aratott a ligaelső, s egyben keleti éllovas Boston Bruins otthonában az NHL legutóbbi játéknapján. A Sharks legfőképpen az utolsó harmadban villogott, amikor játékosai négyszer találtak be a vendéglátók kapujába.

A Bostonban mindkét gólt Milan Lucic szerezte, a Cápáknál pedig Patrick Marleau egy góllal és két gólpasszal, Ryane Clowe három assziszttal zárt. A kaliforniai gárdának egyébként nagyon megy a keleti csapatok ellen, az idénybeli 12 meccsből tízet megnyert.

A sokak által leírt, és az utóbbi években valóban gyengélkedő Los Angeles parádézott keleti túráján, négy vereség mellett mindössze egy vereség csúfítja a Királyok mérlegét, akik legutóbb az Islanderst verték büntetőkkel.

A győzelemmel elérhető közelségben van a playoffot jelentő nyolcadik hely, amelyen jelenleg a Minnesota tanyázik, de a Kings csak két ponttal gyűjtött kevesebbet, mint vetélytársa. A szétlövésben mindössze egy gól született, ami Jack Johnson nevéhez fűződött.

Dan LaCosta egy hete még az AHL-ben védett, de nagyot fordult vele a világ, és a Colorado lenullázásával elkönyvelhette pályafutása első NHL-shutoutját. A Colorado hullámvölgybe került, utolsó nyolc meccséből hatot elbukott.

A Tampay Bay-Atlanta meccsen 1-2-es állásnál Kari Lehtonen kivédte Steven Stamkos büntetőjét, és ez kulcsfontosságúnak bizonyult a végkimenetel szempontjából. Lehtonen a gólvonalnál csípte el a korongot, bár Stamkos úgy érezte, hogy a kapus hiába hárított, a lepkés kesztyűje a koronggal együtt a gólvonalon túl volt már, de a videós visszajátszás után nem ítéltek gólt a bírók. Az Atlanta győzelmét végül tíz másodperccel a vége előtt Ilja Kovalcsuk biztosította be.

A Detroit sorozatban ötödször nyert, a Red Wingsben Henrik Zetterberg (2 gól, 1 gólpassz), Pavel Dacjuk (2 gól, 1 gólpassz) és Brian Rafalski (3 assziszt) is hárompontos meccset zárt. Mats Sundin kezd belelendülni Vancouverben, a svéd klasszis duplázott a St. Louis ellen, és eddigi 12 fellépésén eddig 10 pontot kapart össze a Canucksban.

Pontosan egy évvel azután, hogy egy társa korcsolyája kishíján halálos sebet ejtett Richard Zednik nyakán, a Florida szlovák csatára két góllal segítette győzelemhez csapatát. A Panthers története során először fordított meg meccset háromgólos hátrányból.

eredmények:
Boston Bruins - San Jose Sharks 2-5
New York Islanders - Los Angeles Kings 3-4 - szétlövés után
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 3-0
Tampa Bay Lightning - Atlanta Thrashers 1-3
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 5-4 - hosszabbítás után
Nashville Predators - Detroit Red Wings 3-5
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 4-6