Vágólapra másolva!
Az NHL két emblematikus figurája csapott össze Washingtonban, amikor az Alex Ovecskin vezette Capitals a Sidney Crosbyval felálló Pittsburgh-öt fogadta. A meccs végén Ovecskin lehetett elégedett, mivel megerősítette helyét a góllövőlista élén, ráadásul a gólpasszainak számát is növelte eggyel, és csapata 5-2-es győzelmet aratott.

A két ikon össze is akadt, amikor Ovecskin a palánk közelében vállal finoman megtaszajtotta Crosbyt, aki erre válaszul a palánknak lökte az oroszt.

A bunyó elmaradt, bár Ovecskin a kisebb dulakodás közben leszedte Crosby sisakját, aztán gúnyosan integetve kiment cserére, mindketten megúszták kiállítás nélkül, igaz, nem is volt ez olyan komoly affér.

Crosbynak éppen elég bosszantó lehetett, hogy a Caps sorozatban harmadszor fenekelte el a Pingvineket, akik egyelőre négy ponttal vannak elmaradva a rásjátszást érő nyolcadik helytől Keleten.


A két sztár kakaskodása

Négymeccses győzelmi sorozata szakadt meg a Chicagónak, amely 2-1-re kikapott hazai pályán a Minnesota. Pedig a Vadak kapujában az a Josh Harding állt, aki eddig csak egy sikert könyvelhetett el a szezonban, de most 44 védésével döntő érdemeket szerzett a két pont begyűjtésében.

Igaz, Hardingnak jól megy a Blackhaws ellen, mivel az eddigi négy találkozásból háromszor ő lehetett boldogabb. A győztes gólt nem egy sokat megélt, rutinos róka, hanem a mindössze 11. NHL-meccsét, játszó, érsekújvári születésű Peter Olveczky szállította, aki saját bevallása szerint csak becsukta a szemét, aztán lőtt az ominózus pillanatban.

A Carolina-Colorado meccsen Matt Cullen jelentette a különbséget, aki mesterhármast ütött a hazaiaknál, a Boston meglepetésre kikapott a gyengécske Tampa Baytől, a Madison Square Gardenből pedig csalódottan távozhattak a Rangers-hívek a Toronto elleni hosszabbításos bukta miatt, pedig a felvezetés még ünnepi hangulatban zajlott, két helyi legenda, Andy Bathgate és Harry Howell mezének visszavonultatása miatt.

eredmények:
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 5-2
Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche 5-2
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 4-3
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 1-2
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2-3 - hosszabbítás után