Vágólapra másolva!
Január 17-e helyett csak most kedden tudta lejátszani negyeddöntős párharcának első összecsapását a LEN-kupában a Honvéd férfivízilabda-csapata, amely nagy csatában 9-8-ra kapott ki az orosz Kazany otthonában.

Férfi LEN-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kazany (orosz) - Domino Honvéd 9-8 (2-1, 1-2, 3-2, 3-3)
a magyar góldobók:
Szivós 5, Bátori, Vindisch, Paján 1-1

A nyitómeccset az eredeti időpontban nem lehetett lebonyolítani, mert a rossz időjárási körülmények miatt a magyar együttes repülőgépe két hete két egymást követő napon sem tudott eljutni Kazanyba.

A mostani sikeres utazás után a medencében is eredményesen helyt állt Vad Lajos legénysége. Az elején az ifjú Bátori Bence emberelőnyös találatával a Honvéd vezetett, az orosz együttes azonban három fórját is gólra váltva fordított 3-1-re. A folytatás azonban nem a hazaiak szája íze szerint alakult, amiről Szivós Márton gondoskodott két remekbe szabott alakításával, így a félidőre 3-3-mal vonultak el a csapatok.

A harmadik nyolc percben - a Domino Honvéd honlapjának helyszíni tudósítása szerint - Paján Viktor büntetőt harcolt ki, amelyet Vindisch Ferenc értékesített (3-4), ám egy megúszás és egy újabb eredményes fórkihasználás révén már megint a Kazanynál volt az előny (5-4). Paján a lehető legjobbkor volt jó helyen (5-5), a zárónegyed mégis 6-5-ös orosz vezetésnél kezdődött.

Meglehetősen baljóslóan, hiszen a vendéglátók két ízben is bevették Gergely István kapuját (8-5), de egy emberelőnyös figura tökéletes végrehajtásának záróakkordjaként Szivós a maga harmadik, s a Honvéd hatodik gólját lőtte (8-6). Aztán 5 méteresből 9-6 oda, csakhogy ezen a napon Szivós tarthatatlannak bizonyult (9-7). A legutolsó másodpercben varrta be a labdát az orosz kapuba (9-8), a vége tehát szolid, egygólos vereség, vagyis ledolgozható a hátrány Budapesten.

A visszavágó vasárnap 18 órától következik a Kőér utcában.