Vágólapra másolva!
A Sopron nagyszerű játékkal, kiélezett mérkőzésen 68-65-re győzött a francia Bourges otthonában a két sikerég tartó negyeddöntő első felvonásán a nőikosárlabda-Euroligában. A MiZo Pécs 2010 súlyos, 22 pontos vereséget szenvedett a spanyol Salamanca otthonában.

Eredmény, Euroliga-negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Bourges (francia) - MKB-Euroleasing Sopron 65-68 (19-16, 16-20, 11-27, 19-5)
legjobb dobók:
Ndongue 18, Dumerc 14, Miyem 11, illetve Milovanovic 25, Honti 16, Holt 12
A párharc állása: 1-0 a Sopron javára.

Mindkét csapat kőkeményen védekezett, így rengeteg szabálytalansággal és kevés ponttal indult a találkozó. A franciák a nyitónegyed végére átvették az irányítást, és hárompontos előnyre tettek szert az első szünetig.

A folytatásban is óriási küzdelem zajlott a parketten, a Bourges a palánkok alatt jóval hatékonyabban dolgozott, de Székely Norbert tanítványai nem adták olcsón a bőrüket, sőt, a félidő utolsó pillanataiban át is vették a vezetést (35-36).

A fordulást követően lendületbe jött a Sopron és hamar ötpontos előnyt szerzett, a franciák kissé összezavarodtak, így Pierre Vincentnek 43-51-es állásnál időt is kellett kérnie. Ez ha lehet még inkább megkavarta a hazaiakat, akik gyakorlatilag mindent kihagytak, míg a magyarok parádés kosarak tömkelegét szerezték, így a 46-63-at mutatott az eredményjelző.

A negyedik negyedben a franciák főként a külső dobásokat erőltették, de nem igazán találták a ritmust, ugyanakkor védekezésben megtalálták az ellenszert a Sopron ellen. Székely Norbert alakulata első kosarát három és fél perccel a vége előtt dobta a zárónegyedben.

A Bourges másfél perccel a vége előtt csak a hárompontosokban bízhatott, ebből kettő sikerült is, így hat pontra csökkent a tetemes előny. Hét másodperc volt hátra, amikor egy hazai büntető után Ndongue kettő plusz egyes akciójával egy pontra csökkent a különbség, majd Milovanovic büntetőzhetett, mindkettőt értékesítette, a Sopron pedig győzött.

"Elképesztő tettet hajtott végre a csapat, végig hittünk magunkban, ez a legszebb álmaim között szerepelt. Azért azt leszögezném, hogy ez még csak 1-0. Ez egy félig tele pohár már. A kulcs az volt, ahogyan a második félidőben védekeztünk. Sajnos a végén picit zavarba jöttünk, de ez most lényegtelen, hiszen fantasztikus siker volt, remélem, még nincs vége" - nyilatkozta a találkozó után Székely Norbert.

A párharc második felvonására pénteken Sopronban kerül sor.