Vágólapra másolva!
Az európai vízilabdakupákban érintett mindhárom magyar férficsapat vízbe száll szombaton: az Euroligában utolsó előtti csoportmeccsét játssza a Vasas és az Eger, míg a Szeged a második számú kontinentális sorozat, a LEN-kupa elődöntőjében az első meccsét vívja.

A D csoportban a Vasas már túl van a nehezén: eddig gyűjtött 9 pontjával biztos továbbjutó. Most a 10 ponttal csoportelső belgrádi Partizan elleni, idegenbeli meccsen az dől el, hogy elsőként vagy másodikként folytathatja majd a negyeddöntőben. Bravúr lenne a javából, ha a piros-kék együttes nyerni tudna, de még egy döntetlen is kiváló eredménynek hatna, különösen az után, hogy Földi László legénysége a december 13-i csoportkörben idehaza maradt alul 8-7-re a szerb együttessel szemben.

Az ugyanebben a négyesben szereplő, és a továbbjutás esélyét két vereségével és két döntetlenével már elveszített Eger a Marseille legyűrésével megszerezheti első csoportgyőzelmét, amit már csak azért is elvárnak Gerendás György alakulatától szurkolói, mert a franciaországi fellépésen csupán egy gyengécske 9-9-re futotta... Ha nyernek a hevesiek - függetlenül a március 21-i, utolsó körtől, amikor is a Vasassal találkoznak a Komjádi uszodában - csoportharmadikok.

Minden szempontból nehéz szombat vár a Szegedre, amely egyfelől nagyon messzire utazott, másfelől azzal a két esztendeje LEN-kupa-győztes Kazannyal mérkőzik meg ebben az elődöntős párban, amely a végső győzelemre is eséllyel pályázik, főleg azt követően, hogy az előző fordulóban a sorozat másik magyar résztvevőjét, a Honvédot ütötte el a négy közé jutástól. A nemes bosszúra aligha lesz módja Kásás Zoltán együttesének odakint, ellenben ha szoros eredményt tud elérni, a március 21-i, szegedi visszavágón akár a pólós csoda, vagyis a döntőbe jutás kiharcolása sem elérhetetlen.

A másik elődöntőben már megrendezték az első összecsapást, amelyet a házigazda athéni csapat három góllal nyert meg spanyol ellenfelével szemben: Panioniosz (görög) - CN Barcelona (spanyol) 11-8 (2-2, 5-2, 2-3, 2-1)

A magyar csapatok szombati menetrendje:
Euroliga, főtábla, D csoport, 5. forduló:
ZF-Eger - CN Marseille (francia) 18 ó
Partizan (szerb) - TEVA-VasasPlaket, Belgrád 20 ó

LEN-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Kazany (orosz) - Szeged-Beton VE 16 ó