Vágólapra másolva!
A sok magyar szurkoló miatt nehezebb mérkőzésre számítanak a francia kézilabdázók az esti Magyarország elleni világbajnoki mérkőzésen. Abban ugyan a francia lapok nem tudnak megállapodni, hogy 30 vagy 50 kilométerre van a határ (egyébként 40 km-re), de azt egyöntetűen állítják, a francia jobb csapat, mint a magyar.

Pincési László helyszíni tudósítása Eszékről

A Le Monde külön kézilabdablogot indított a eseményre, ezen a szakíró azt fejtegeti, hogy világbajnokság kezdete óta mennyire gyakran hallani a mérkőzéseken a "Ria! Ria! Hungaria!" buzdítást. Nem véletlen, hiszen a határ közelsége miatt számításai szerint közel 1500 magyar drukker érkezik Eszékre, s bár nem mindig szurkolnak sportszerűen - felidézve a Szlovákia ellen berepülő ásványvízes palack látványát - komoly segítséget nyújtanak válogatottjuknak.

"Várhatóan a szurkolók megpróbálnak ezúttal is nyomást gyakorolni a francia csapatra és a játékvezetőkre" - áll az elemzésben, hozzátéve, azért a magyar válogatott papíron gyengébb az olimpiai címvédőnél.

"Minden poszton minőségi játékosa van az ellenfélnek, s nagyon-nagyon stabil védelemmel rendelkezik az együttes" - értékelte a Hajdu-csapatot Claude Onesta szövetségi kapitány.

A lap - amely kiemelte, hogy a csapat motorja Nagy László - megszólaltatta Császár Gábort is. "Nincs rajtunk semmilyen nyomás. Nagyon tisztelem a francia játékosokat, remélem, sokat tanulok tőlük. A világon a legjobb védelmük van, s bár szerencsére is szükségünk le, de le szeretnénk győzni őket."

Andjelkovic számára véget ért a vb
Komoly gondokkal küzd a szerb férfikézilabda-válogatott, amely a váratlan, Brazíliától elszenvedett vereség miatt nem elég, hogy ki is eshet, de három játékosát már elveszítette. Ivan Nikcevic Achilles-ín-sérülése miatt visszautazott Belgrádba, míg Milutin Dragicevic jelezte, miután nem léphetett pályára, inkább visszautazik dániai klubjához. A legfrissebb sérült a Pick Szeged irányítója, Danijel Andjelkovic, aki a Norvégia ellen 27-26-ra megnyert találkozó utolsó percében sántikált le (noha első ránézésre vádligörcsre gyanakodhattunk), úgy tűnik, izomszakadást szenvedett. Vajdasági hírek szerint Jovica Cvetkovic váratlanul bejelentette, a világbajnokság után lemond, s nem lesz tovább szerb szövetségi kapitány, mivel egyes újságírók inkorrekt módon tudósítottak a poreci mérkőzésekről, állandóan kritizálták a válogatottat, nem azt írták meg, amit a játékosok és a szakmai stáb nyilatkozott.