Vágólapra másolva!
Sorozatban a hetedik győzelmét aratta az NHL legutóbbi játéknapján a Washington Capitals.

A fővárosi alakulat a legutóbbi játéknapon büntetőkkel kerekedett felül 2-1-re a Philadelphia Flyers együttesén. Jose Theodore elsőrangú teljesítményt nyújtott a Capitals kapujában, 33 lövést védett, és a szétlövésben is lehúzta a rolót, a Philly mindhárom büntetőjét hárította, míg a Washingtonból Viktor Kozlov betalált, és ezzel két ponthoz juttatta csapatát.

A játéknap egyik legértékesebb győzelmét a Minnesota Wild aratta, amely a keleti első Boston otthonában diadalmaskodott. A Wild remekül szerepel a Keleti főcsoport csapatai ellen, tíz alkalommal nyertesként zárta mérkőzését a másik konferenciát képviselő együttessel szemben, és csak kétszer kapott ki. A Vadak kapujában Niklas Backström egymás után második meccsét zárta kapott gól nélkül, ehhez ezúttal 28 lövést kellett ártalmatlanná tennie.

A címvédő Detroit Red Wings ezúttal a Columbus Blue Jackets ellen parádézott hazai környezetben: Ty Conklin 23 védéssel, karrierje nyolcadik hibátlan teljesítményével segítette csapatát, míg a támadók közül az orosz Pavel Dacjuk egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

A Pittsburgh Penguins az Atlanta Thrashers ellen szakította meg öt meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Vereséget szenvedett a ligaelső San Jose Sharks: a Cápák három góllal kaptak ki a Calgary Flames otthonában.

A játéknap legnagyobb arányú győzelmét a Chicago aratta, amely 6-0-ra legázolta a Phoenixet. A Blackhawks kevesebb mint öt perc alatt négy gólt ütve már az első harmad végére eldöntötte a meccset, innentől már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége, és üt-e gólt a Coyotes.

Nos, utóbbi nem jött össze az arizonaiaknak, így Cristobal Huet szezonbeli második shutoutját jegyezte, a Chicago pedig mind a négy meccsét megnyerte a Phoenix ellen, ilyenre utoljára az 1988/89-es idényben volt példa, akkor még Winnipeg Jets néven játszott a később Phoenixbe költöző gárda.

eredmények:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 4-2
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-1 - szétlövés után
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3-2
Boston Bruins - Minnesota Wild 0-1
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 3-0
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2-4
Pittsburgh Penguins - Atlanta Thrashers 3-1
Nashville Predators - Colorado Avalanche 1-2
Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 0-6
Calgary Flames - San Jose Sharks 5-2
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3-1