Vágólapra másolva!
Kirúgták egy texasi középiskola női kosárlabdacsapatának az edzőjét, miután helyénvalónak nevezte tanítványainak 100-0-s győzelmét.

A Covenant (Szövetség) nevű keresztény magángimnázium együttese január 13-án meghökkentő különbségű sikert aratott a tanulási nehézségekkel küzdő diákokkal foglalkozó Dallas Academy felett, amely mindössze nyolc játékost tudott kiállítani, és négy éve nem nyert meccset. Szemtanúk szerint nyomasztó fölényük ellenére a hazaiak - akik félidőben már 59-0-ra vezettek - az utolsó negyedben sem álltak le a triplagyártással, a nézők pedig hangos ujjongásban törtek ki, ahogy kedvenceik egyre közelítettek a 100 ponthoz.

A Dallas Morning News című napilap és a Covenant igazgatója egyaránt szégyenteljesnek és a keresztény elvekkel ellentétesnek minősítette az esetet, utóbbi pedig elnézést kért a diákok sportszerűtlen viselkedéséért. Micah Grimes edző azonban más véleményen volt: "Nem értek egyet a bocsánatkéréssel. Úgy játszottunk, ahogy kellett, mindenki derekasan és becsületesen küzdött."

Nyilatkozata után néhány órával a vezetőség menesztette a trénert.