Vágólapra másolva!
Váratlan húzással behívta a tatai edzőtáborba Katzirz Dávidot a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Hajdu János szerint azért lehet szükség a Pick Szeged átlövőjének játékára, mert akadnak olyanok, akik nincsenek formában.

A Pick Szeged honlapja egyenesen azt állítja, Katzirz Dávid biztos utazó lesz, noha Hajdu János szövetségi kapitány még nem jelölte ki a 16-os keretet.

"Nagyon meglepett a kapitány, először nem is jutottam szóhoz. Már letettem arról, hogy a vb-n szerepeljek, éppen ezért a klubcsapatomra koncentráltam, kőkemény egyhetes felkészülést tudhatok magam mögött. Van bennem bizonyítási vágy, szeretnék jól játszani" - nyilatkozta a szegedi jobbátlövő a Délmagyarországnak.

"Putics, Császár és Mocsai még nincs csúcsformában, éppen ezért döntöttem úgy, hogy Katzirz Dávidot is behívom a keretbe, és csatlakozott hozzánk Mikler Roland is, ebből a tizennyolc játékosból kerül majd ki az utazó tizenhat" - mondta a kezi.hu-nak a kapitány. Hozzátette, a névsort egy lezárt borítékban kedden viszi az elnökség elé, a nyilvánosság számára pedig a szerdai sajtótájékoztatón derül majd ki, hogy milyen csapat utazik Horvátországba.

A válogatott kedden két edzésen vesz részt, a szerda délelőtti tréninget pedig délután a norvégok elleni zártkapus mérkőzés követi.