Vágólapra másolva!
A horvátországi Splitben kitört a kézilabdaláz, és a jövő hét végén kezdődő férfi világbajnokság jegyében valóságos káosz uralkodott el a dalmát város Spaladium Arénájának környékén.

Mindez nem a véletlen műve, hiszen a házigazda válogatott itt készül a világeseményre, s a tengermelléki település hivatalosan december 27-én átadott 12 ezres csarnokában a pénteki, Szlovénia elleni felkészülési mérkőzés lesz az első sportviadal.

A találkozóra két óra alatt elfogytak a belépők, igaz, a drukkerek ezúttal ingyen kapták, s egy ember maximum kettőt vehetett kézhez. Már Lino Cervar szövetségi kapitány együttesének edzésein sem lehetett érdektelenségre panaszkodni, hiszen az első tréningre szerda este több mint négyezren voltak kíváncsiak.

A magyar kézilabda-válogatott csoportmérkőzéseinek otthont adó Eszéken a szintén újonnan felépített csarnok kulcsait hivatalosan december 2-án, a helyi "Város napján" adták át a kivitelezők a városvezetésnek. A 200 millió kunás (7 milliárd forint) beruházással elkészült létesítmény 3500 férőhelyes, ezzel a legkisebbként számon tartott sportcsarnok a vb-nek otthont adó hét közül. A legnagyobb a fővárosi Arena Zagreb 15,200-as befogadóképességgel.

A vb nyitómérkőzését január 16-án 20:30-tól Splitben játssza Horvátország a Koreai Köztársaság ellen, míg Magyarország első fellépése Ausztráliával szemben lesz egy nappal később 18:30-tól az eszéki Gradski vrt (Városi park) arénájában.