Vágólapra másolva!
A tavalyi szezonban mindössze a román férfikézilabda-bajnokságban szerepelt magyar játékos, a 2008-2009-es évadra azonban a női ligát elözönlik honfitársaink. A sort Szűcs Gabriella nyitotta, a legfrissebb hír szerint azonban Fekete Csilla is keleti szomszédunkhoz szerződött.

A 2007-2008-as évadban a HCM Constanta férfikézilabda-csapatában szerepelt Schuch Timuzsin, az egykori veszprémi beállós - őt követte később a Temesvár kispadjára Éles József -, képviselve Magyarországot a román ligában.

A 2008-2009-es évadra a női csapatok gondolták úgy, a megfelelő anyagi kondíciók mellett érdemes Magyarországról szerződtetni játékost. Így először Szűcs Gabriella, a Debrecen válogatott átlövője adta be derekát, s fogadta el az Oltchim Vilcea ajánlatát, azóta kiderült a másik élcsapat, a Rulmentul Brasov is a magyar piacról szemelt ki erősítést a ferencvárosi balszélső Juhász Gabriella személyében.

Sokáig úgy tűnt, az Otelul Galati három magyart is megvesz, végül csak Hódmezővásárhelyig jutottak el vezetők, s szerezték meg az átlövő Jenőfi Katalint, illetve a válogatott beállós Borbély Zsanettet.

A harmadik kiszemelt, Fekete Csilla, a Fehérép Alcoa FKC kapusa volt, ám az utolsó pillanatban meghiúsult a kontraktus. Fekete számára azonban nem lesz elérhetetlen álom Románia, lecsapott rá ugyanis a CS Tomis Constanta csapata.

Romániai információnk szerint a csapat, amelyből kulcsemberek (Andreea Dospin, Dorina Jerebie, Anisoara Marcu, Cristina Strungaru) távoztak további magyarokat szemelt ki, ám a két jelöltről egyelőre nem szivárogtak ki hírek.