Vágólapra másolva!
Tornagyőztesként szállhatott vízbe vasárnap kora délután a magyar férfivízilabda-válogatott a görögök ellen a szombathelyi ING-kupán, melyet újabb sikerével százszázalékos mérleggel nyert meg.

Eredmény:
Magyarország - Görögország 12-11 (2-4, 2-1, 3-1, 5-5)
a magyar góldobók:
Molnár 3, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Gór-Nagy, Kiss G., Szivós, Benedek, Varga Dániel 1-1

Biztos kupagyőztesként kezdhette meg zárómeccsét Kemény Dénesnek a jövő héten kezdődő Eb-re és a pekingi olimpiára készülő legénysége, amely Gór-Nagy Miklós két találatával indított - "oda-vissza" alapon.

Az történt, hogy a magyar védő előbb szépen befejezett egy hazai támadást, az ellenakció végén viszont az ő fejéről (!) pattant Szécsi Zoltán kapujába a labda. A játékrész felénél már "rendes" góllal a görögök vezettek, Varga Dénes távoli bombája jelentette az újabb egyenlítést (2-2). A figyelmes védekezés hiánya azonban vendégelőnyt eredményezett az első szünetre (2-4).

A rendre emberelőnyben játszó vendégek már 5-2-re álltak, amikor elkezdte a felzárkózást a lassan magához térő magyar csapat. Az éledezést Kiss Gergely, majd Szivós Márton egyformán messziről leadott, s ugyanúgy a sarokban landoló lövése mutatta (4-5).

A nagyszünet után - tán annak hatására is, hogy a szövetségi kapitány afféle speciális ébresztés gyanánt megúszatta a társaságot - meglett az egyenlítés: Szivós remek labdaszerzése után Hosnyánszky Norbert pattintott a görög kapuba (5-5). Molnár Tamás egált (6-6) jelentő találata után a Szivós elleni szabálytalanságért járó büntetőt Benedek Tibor értékesítette, így a meccs eleji 1-0-t követően - több Szécsi-bravúrnak köszönhetően is - először vezetett újból a hazai együttes (7-6).

A befejező nyolc percben aztán helyreállt a (póló)világ rendje: a görcsös támadójáték ellenére, avagy azzal együtt is be-betaláltak a Kemény-legények, s néhány pazar akció révén, amelyeknél Molnár - ő két ízben is -, Varga Dániel, Varga Dénes és Hosnyánszky volt a befejező ember, végül is egygólos magyar győzelem született.

A torna legjobbja Madaras Norbert lett.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Még mindig nincs meg az utazó 13 játékos, feleslegesen kapkodni pedig nem akarok, s mivel új momentumok merültek fel a mai meccset látva, a csapathirdetés keddre tolódik. Az ING-kupán változékony volt a játékunk, akárcsak az azt megelőző három meccsen a románok, illetve az amerikaiak ellen. Hol jól, hol kifejezetten gyengén pólóztunk, mint például ma, amikor döcögött a helyzetkihasználásunk, tán mert bizonytalanság van sok játékosban, hogy nincs meg még az Eb-csapat, de amiatt is, hogy stabil játékosok halványabban teljesítettek. Összességében az eddigi hat mérkőzés, benne az ING-kupa három meccse az Európa-bajnokság és a csapatösszeállítás szempontjából is hasznos volt."

A másik vasárnapi találkozón:
Montenegró - Németország 9-7 (2-2, 3-2, 2-2, 2-1)

Az ING Kupa végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Montenegró 4
3. Németország 2
4. Görögország 0