Vágólapra másolva!
A magyar bajnok és kupagyőztes Győr számára előzetesen az orosz Zvezda Zvenyigorod búcsúztatása teljesíthető feladatnak tűnt a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, ám a Rába-parti együttes a hétvégén "elvesztette" Görbicz Anitát, így nagy kérdés, hogy a világklasszis irányító nélkül mire megy a gárda a több világbajnokkal felálló, a vb-aranyérmes orosz válogatott kapitánya, Jevgenyij Trefilov által felkészített ellenfél otthonában.

A 127-szeres válogatott játékos a Dunaferr elleni vasárnapi kupadöntőben szenvedett súlyos sérülést, jobb bokájában két szalag teljesen, míg egy részlegesen elszakadt.

A Győrnek így a 24 éves sztár nélkül kell helyt állnia Oroszországban, egy szoros eredmény elérése esetén pedig hazai közönség előtt képes lehet kiharcolni a fináléba kerülést.

"Készültünk úgy mérkőzésekre a korábbiakban, hogy nem volt kezdő játékosként Görbicz a pályán. Természetesen ez más szituáció, de én bízom a játékosokban, hogy Görbéért is játszanak, s megmutatják ismét, eddig elért eredményeinket jórészt annak is köszönhetjük, hogy igazi csapatként játszunk" - nyilatkozta a Kisalföldnek Konkoly Csaba, az Audi-ETO szakvezetője, célozva arra, hogy a Vilcea elleni csata során a románok külön készültek Görbiczből, így a Győr kénytelen volt gyakorolni a klasszis irányító nélküli játékot.

"Ami Görbe helyettesítését illeti, úgy érzem, Bradeanu, Tomori, Hornyák, Kovacsics és Vérten is meg tudja oldani az irányítóposzton a különböző taktikai feladatokat. Remélem, sikerül olyan eredményt elérnünk, mellyel megmarad a visszavágóra a továbbjutási esély."

Az EHF-kupában a Dunaferrnek szintén kedvezett a sorsolás, hiszen a lehetséges ellenfelek közül papíron a "leggyengébbet", a spanyol Navarrát kapta. Az estellai alakulat a nyolcaddöntőben a Fehérép-Alcoát búcsúztatta. Spanyolországban 27-21-re nyertek a hazaiak, míg Székesfehérváron 26-26 lett a végeredmény.

A vasárnapi program, vasárnap:
Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
15.00: Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC

EHF-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
17.30: Dunaferr - Itxako-Navarra (spanyol)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.