Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém bízik abban, hogy olyan eredményt ér el a svájci Schaffhausen otthonában, amely alapján lesz esélye a férfikézilabda KEK döntőjébe jutásra.

A magyar együttes a lehetséges riválisok közül a legkedvezőbbet kapta, és az is előny, hogy az első összecsapást idegenben rendezik. A másik ágon az exveszprémi Buday Dániellel felálló német Rhein-Neckar Löwen és a spanyol BM Valladolid találkozik.

A Veszprém azzal, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében elvérzett, átkerült a KEK-be, és ennek a sorozatnak az egyik favoritjává vált. Mocsai Lajos vezetőedző csak arra panaszkodott, hogy az elmúlt hetekben a válogatott elfoglaltsága miatt több játékosára nem számíthatott, illetve volt olyan légiós, aki vízumügye miatt késett.

"Mind a négy állva maradt gárda saját bajnokságában az egyik legjobb. Nincs könnyű ellenfél, de ha lehetett volna előre kérni, akkor is ezt a leosztást választottam volna. Remélem, kint is sikerül szép eredményt elérni, és akkor végre, hosszú évek után megint nemzetközi kupában lehetünk döntősök" - mondta Mocsai.

A férfi KEK-elődöntők programja:
Schaffhausen (svájci) - MKB Veszprém
1. mérkőzés: vasárnap 18 ó, Schaffhausen
visszavágó: április 12., szombat 16 ó, Veszprém

Rhein-Neckar Löwen (német) - BM Valladolid (spanyol)
1. mérkőzés: szombat 19 ó, Eppelheim
visszavágó: április 12., szombat 20 ó, Valladolid

A döntőt május 3/4-én és 10/11-én rendezik.