Vágólapra másolva!
Nem enyhül a hokiőrület, a szapporói divízió I-es világbajnokságon a történelmi sikernek számító feljutást kiharcoló válogatott egy része hétfőn érkezett haza, a hivatalos ünneplés a Kisstadionnál megvolt, de biztosak lehetünk benne, hogy még napokig a hokis hősök lesznek a sztárok a médiában. Persze ez így is van rendjén egy ilyen fantasztikus siker után, nálunk az alábbi nyilatkozatcsokorban megszólal a sikerkapitány, a Franciaországban légióskodó hátvéd, a hokiőrült rapper, a válogatott első számú centerének szintén szakmabeli édesapja, valamint egy gyergyói illetőségű szakember, akit sokan kinevettek, amikor az utóbbi 15 évben folyton a feljutást emlegette.

Pat Cortina, a magyar válogatott olasz-kanadai szövetségi kapitánya szerényen elhárította a dicséretet, mert úgy véli, hogy a játékosoké az érdem, és szerinte nagyon megérdemelte a csapat a feljutást. Cortina élvezi a közös munkát, és reméli, hogy ez fordítva is igaz, valamint azt is, hogy ez a kapcsolat még száz évig megmarad.

Szélig Viktor, a francia Briancon hátvédje abban látja a siker titkát, hogy ezúttal a hullámvölgyek és a hullámhegyek közül utóbbiból volt több, és megvolt az a szükséges plusz, ami máskor hiányzott a feljutásért vívott harcban.


Idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója amúgy is a magyar hoki prominens személyisége, de fia révén is érdekelt volt a vébén, és végig érezte, hogy nagy sansza van a csapatnak.

Külön kiemelte Cortina zsenialitását, aki a mentális felkészítés nagy mestere, így az ukránok elleni sorsdöntő csatában is sokat számított, hogy higgadt tudott maradni a válogatott. De idősebb Ocskay az öröm pillanataiban sem feledkezett meg arról, hogy a sportág erőn felül teljesít, és abban bízik, hogy ez a hatalmas bravúr megteremti az összefogást, mert a felhők ott vannak a szövetség és a klubok feje fölött.


Kercsó Árpád régóta hajtogatta, hogy a magyar válogatott előbb-utóbb feljut az A csoportba, de a közvélemény, látva a sportág honi helyzetét, óvatosan kezelte a kijelentést. Pedig a Gyergyószentmiklósról 1985-ben áttelepült tréner igazán jól ismerte a játékosokat, hiszen a Ladányi, Tokaji, Szélig nevével fémjelezett dunaújvárosi garnitúra az ő keze alatt nőtt fel, és lett magyar bajnok, valamint sokszoros válogatott.

Kercsó úgy érzi, most ért be a csapat, és ő is felhívta a figyelmet, hogy nagyobb összefogásra és jobb szakmai irányításra lenne szükség, mert akkor elképzelhető, hogy a hoki lenne az elsőszámú csapatsportág az országban.


Ganxsta Zolee-ról köztudott, hogy hivatásos hokiőrült, a rapper már most izgatottan készülődik a jövő évi, svájci világbajnokságra, és abban reménykedik, hogy két kedvenc csapata, a magyar és a finn nemzeti együttes egy csoportba kerül. Sőt, biztos benne, hogy lesz majd olyan, amikor északi rokonainkkal meccselünk majd egy vébédöntőben...