Vágólapra másolva!
Évek óta sérelmek és ellensérelmek, kölcsönös megállapodások felrúgása a téma a szegedi és a veszprémi kézilabdázók között. A hétvégi Magyar Kupa-döntőn látottak azonban a végletekig feszítették a húrt, félő, igazi háborúba torkollhat a bajnoki finálé. Ahogy Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára fogalmazott: "Mindenkinél betelt a pohár."

Értelmetlen sportszerűtlenség, verekedés, alattomos ütések jellemezték a férfi kézilabdázók Magyar Kupa-döntőjét. A két hazai fellegvár, a Pick Szeged és az MKB Veszprém csatájából előbbi került ki győztesen, ám a pályán látottak miatt az MKSZ is hallatta szavát.

Az mtv hétfő esti Sport7 magazinja megszólaltatta Sinka Lászlót, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkárát, aki elmondta, valamin változtatni kell.

"A szövetségben - bár már kezdeményeztem - még mindig nem született meg az a döntés, hogy videó- és televíziós felvételek alapján egy teljesen független fórum véleményezhesse a pályán látottakat. A németek ezt remekül alkalmazzák. Most mindenkinél betelt a pohár, biztos vagyok abban, hogy belátható időn belül be fogjuk vezetni ezt a döntést" - nyilatkozta Sinka, célozva arra, hogy hiába láthatta mindenki, ahogy Bajusz Sándor hátulról nyakon verte Pérez Carlost, mivel piros lapot nem kapott, eltiltani sem lehet.

"Senki sem engedheti meg magának Magyarországon, egyetlen osztályban, még a megyei I. osztály szintjén sem, hogy csak azért, mert indulatos, vagy éppen elborul, olyan cselekedetekre ragadtassa el magát, ami sportemberhez méltatlan."

A főtitkár a hétvégén kezdődő bajnoki döntő előtt (amelyet éppen a Szeged és Veszprém vív egymással) úgy vélte, a vezetőknek kell rendet tenni a kluboknál.

"Különösen fontos, hogy ezeket a kérdéseket a játékosok, edzőik, másodedzőik és klubvezetők egyszer és mindenkorra rendezzék. A szövetség elvárja, hogy így legyen, hiszen ő írja ki a bajnokságot. A bajnokságban ugyanis az vehet részt, aki a szövetség által kiírtakat és előírtakat betartja."

A bajnoki döntő első mérkőzésére április 26-án, szombaton, Veszprémben kerül sor (17 óra), az első szegedi összecsapást május 6-án, kedden rendezik (18 óra).