Vágólapra másolva!
Bár az időjárás még nem idézi a tavaszt, de Bostonban máris divatba jött a zakó, annak is a méretesebb fajtája, mivel a város hokicsapata pár napon belül másodszor kapott hatalmas pofont, azok után, hogy a Washington 10-2-re verte a Bocsokat, ezúttal a Toronto leckéztette meg 8-2-re a jobb sorsra érdemes gárdát.

A két nagy zakó közé még beékelődött a Florida elleni 0-1, nem mondható tehát, hogy nagy formában lenne a Boston. Pedig Peter Schaefer góljával még a hazaiak vezettek, de Jason Blake hamar egyenlített, a második harmadtól pedig csak a kanadai brigád volt a jégen.

A Torontóban, amely hat pontra van a rájátszást érő nyolcadik helytől Keleten, Brian McCabe négy (1 gól, 3 gólpassz), Blake (1+2), Mats Sundin (1+2) három, Nik Antropov (2+0) két ponttal zárt.

Két hibátlan meccs után a Pittsburgh ellen nem úszta meg bekapott gól nélkül Craig Anderson, a Florida kapusa, de ez is belefért, mivel a Párducok öttel válaszoltak a Pingvinek két találatára.

Anderson nagy sorozata 106 védés után szakadt meg, amikor Ryan Malone bevágott egy kipattanót, de ekkor a Florida már 2-0-ra vezetett, és Stephen Weiss még az első harmad végén visszaállította a kétgólos differenciát.

Forrás: Getty Images

Craig Anderson nagy sorozata ugyan megszakadt, de a Florida így is nyert

A Panthers nagyon kapar, hogy odaérjen a rájátszásra, de egyelőre négy pont a hátránya a nyolcadik helyezett Philadelphiával szemben, amely szintén nyert, 3-2-re verte a Keleti utolsó Tampát. A Flyers hőse a kétgólos Jeff Carter volt, aki kevesebb mint két perccel a vége előtt eldöntötte a meccset, amivel a Philly megtörte nyolcas hazai nyeretlenségi szériáját a Lightning ellen.

Két kapus is hibátlan teljesítményt nyújtott a játéknapon, a Kings ketrece előtt az újonc svéd Erik Ersberg 40 védéssel nullázta le az Ottawát, ezzel pályafutása negyedik meccsén első győzelmét és shutoutját jegyezte. Az Ottawából hiányzott Daniel Alfredsson, nélküle pedig erősen csikorog a gépezet, mivel kilenc meccsből mindössze egyet nyertek meg a Szenátorok, amikor a kapitány nem lépett jégre. A Kings végül Alekszander Frolov emberelőnyös és Patrick O'Sullivan üreskapus góljával húzta be a meccset 2-0-ra.

Jose Theodore a címvédő ellen parádézott, 27 lövést tett magáévá, és ezzel az idényben másodszor nyert meg mindent párharcot a csatárok ellen, a Colorado meg is verte az Anaheimet 1-0-ra. A kapus amúgy is jó formában van, és vele együtt szárnyal a csapat is, hiszen zsinórban ötödször gyűjtötték be a két pontot a denveriek. A Kacsákat viszont két napon belül másodszor is lenullázták, mert a Chicago ellen is csak a bekapott gólok rubrikába került be strigula, szám szerint három.

eredmények:
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 3-2
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 3-2
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 2-8
New York Islanders - New York Rangers 1-4
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 5-2
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 1-0
Phoenix Coyotes - Montreal Canadiens 2-4
Vancouver Canucks - Nashville Predators 6-2
Los Angeles Kings - Ottawa Senators 2-0