Vágólapra másolva!
A Vasas lesz az Eger ellenfele a vasárnapi döntőben a férfi vízilabda Magyar Kupában. A hölgyeknél a Dunaújvárosi Főiskola a Domino Honvéddal meccsel majd a végső győzelemért.

A férfiak első elődöntős összecsapásán a házigazdák a játék minden elemében felülmúlták az újpestieket, és 13-6-ra diadalmaskodtak. Az egrieknél ezúttal tért vissza a medencébe a sérüléséből felépült Biros Péter, aki ezt megelőzően legutóbb a pekingi olimpiai döntőben játszott. Az év legjobb európai és hazai pólósa a harmadik és negyedik negyedben kapott szerepet Gerendás György vezetőedzőtől, az általa kiharcolt ötméterest kihagyta.

Az egriekre rá sem lehetett ismerni az előző heti, Vasas elleni Euroliga-mérkőzéshez képest. Jól védekeztek, szép akciókkal törték fel az Újpest védelmét. Az első két negyedben a fiatal Bundschuh Erik góljai arattak általános elismerést, a fordulás után Bárány Attila remekelt centerposzton. Az UTE hiába fogadkozott, nem tudta megszorítani az energikusan pólózó egri csapatot. Szécsi jól védett, a helyére az utolsó nyolc percre beálló Valics Bence is bravúrokat
mutatott be. A liláknál Pelle Balázsra sem lehet panasz, két ötméterest is hatástalanított.

A Bitskey-uszodában 1200 néző jelenlétében a mérkőzés előtt adták át Év vízilabdázója díjakat. A szövetség elnökségének döntése alapján a férfiaknál Biros Péter, a hölgyeknél Pelle Anikó érdemelte ki az elismerést. Az utánpótlás korosztály legjobbja címet Gyöngyösi Anikó és Meixner Marcell vette át Martin György elnöktől.

A másik elődöntőben nagyot küzdött a Domino-Honvéd, négygólos hátrányból egyenlített, kiharcolva a hosszabbítást, a ráadásban azonban két Vasas-találatra már csak eggyel tudott válaszolni.

A Vasas az elmúlt héten jól belőtte az Euroliga-meccsen az egri kaput, Kovács Róbert és Steinmetz Barnabás révén ugyanis gyorsan két góllal nyitott. Molnár Tamás előnyből szépített, sőt Vári is betalált a jobb sarokba (2-2), majd Varga Dániel klasszis megoldást választva lőtt a léc alá (3-2).

A második szakaszban Iosep egyenlített szép balkezes lövéssel. Jól védtek a kapusok mindkét oldalon, emiatt nagy helyzetek maradtak kihasználatlanul. A negyed végére ezzel együtt kétgólos előnyhöz jutott az angyalföldi alakulat.

Fordulás után négy percig nem esett gól, az erőt próbáló időszakból a Vasas jött ki jobban. A Honvéd elvesztette Molnár Tamást, akit cserével kiállítottak. Hosnyánszky két lövésével 8-4-re alakult az eredmény. Eldőlni látszott a nagy ütközet.

A negyedik periódusban azonban négygólos hátrányból feltámadt a Honvéd, Gergely István szinte mindent védett, és Paján duplájával zárkózott a Domino. Szívós az utolsó percekben kétszer is betalált Nagy Viktor hálójába, döntetlenre hozva az összecsapást.

A 2x3 perces ráadás első felében két emberelőnyt kapott a Vasas, a másodiknál Steinmetz Barnabás behúzta a hálóba a labdát (9-8). A Dominónál kimaradt az előnyös lehetőség.

A hosszabbítás második felében Varga Dániel úszott meg egyedül, és nem hibázta el a helyzetet (10-8). Később Vindisch Ferenc is feliratkozott a góllövő listára (10-9), majd az egyenlítésért támadhatott az utolsó fél percben a Domino, de aztán Juhász játékvezető elvette a labdát. Volt füttykoncert, tiltakozás, az eredmény azonban végleges: a Vasas mérkőzhet a vasárnap 12.30-kor kezdődő döntőben az Egerrel.

Eredmények, férfiak, Magyar Kupa, elődöntők:
ZF-Eger - Uniqua-UTE 13-6 (3-1, 4-2, 2-1, 4-2)
gólszerzők:
Bárány, Varga II. Zs 3-3, Bundschuh, Binder 2-2, Hegedűs, Feltham, Kiss Cs. 1-1, illetve Suti, Létay 2-2, Szabó N., Salamon 1-1

TEVA-VasasPlaket - Domino Honvéd 10-9 (3-2, 2-1, 2-0, 1-5, 1-0, 1-1)
gólszerzők:
Hosnyánszky, Steinmetz B., Varga Dániel 2-2, Kovács R., Varga Dénes, Tóth M., Kállay 1-1, illetve Szívós 3, Paján 2, Molnár T., Vári, Iosep, Vindisch 1-1