Vágólapra másolva!
A Dunaújváros hazai környezetben négygólos vereséget szenvedett az SC Csíkszereda együttesétől a jégkorong MOL Ligában. A találkozó előtt köszöntötték Vargyas Lászlót, a hazaiak visszavonuló hátvédjét. A kiváló gyergyói hokis 1990 augusztusában érkezett Magyarországra, az első öt szezonban az azóta megszűnt Jászberény erőssége volt. 1995-től játszott a dunaújvárosi alakulatban, amellyel háromszor lett bajnok.

Az SC Csíkszereda elleni jégkorongbajnoki előtt ünnepeltek a dunaújvárosi szurkolók. A klub ugyanis hivatalosan is elbúcsúztatta a csapat korábbi kapitányát, Vargyas Lászlót, aki harmincévnyi jégkorongozás, s több mint tízéves dunaújvárosi szereplés után határozta el, felhagy az aktív játékkal. A találkozó bemutatásra került a csapat új indulója, melyet Ganxsta Zolee és KGB nevű zenekara szerzett a Bikáknak "Jégkorong tisztán" címmel.

Vargyas László 1970. április 4-én született Gyergyóalfaluban, és a Gyergyószentmiklósi ISK-nál kezdett hokizni, az első edzője Kercsó Csaba volt. Pályafutása során játszott még a Bukaresti Steauánál, a Dunarea Galati, a Jászberényi Lehel, az Újpest és legutóbb a DAb Extra-hu együttesénél. A Steauával román kupát nyert, Magyarországon pedig 7-szeres kupagyőztes és 4-szeres bajnok lett.

"Az unokatestvérem vitt el nyolcéves koromban korcsolyázni, s ahogy mondani szokás, ott ragadtam. Abban az időben nagyon másra nem volt lehetőség a mi vidékünkön egy életerős, tettre kész, a sporttal kacérkodó fiúnak, a jég, a közeg, a csapat egyből megragadott - így indultam el azon az úton, amelynek most, bő harmincegy évvel később vége szakad" - nyilatkozta Vargyas a klub hivatalos honlapján.

A Székelyföldön és Magyarországon is csak Lacikának nevezett kőkemény védő korán meghívást kapott a román junior válogatottba, ezzel gyakorlatilag elveszítette azt a lehetőséget, hogy valaha magára öltse a magyar címeres mezt.

"Ahogy elmúltam tizennyolc éves, a Steaua Bukarest együtteséhez kerültem, majd '89 augusztusában ahhoz a Galac együtteséhez. A katonaság után újabb váltás következett, méghozzá egy olyan, amire soha nem gondoltam: 1990-ben ugyanis Jászberénybe igazoltam, az akkori bajnokcsapathoz, s itt ismételten találkozhattam régi edzőmmel, Kercsó Csabával" . mesélte első magyarországi élményeit, a legendás Lehel-pályát övező lelátót, ahol olykor hétezren is szurkoltak nekik.

Miután Jászberényben megszűnt a jégkorong, az 1995-96-os szezonban Dunaújvárosba szerződött. Ahogy elmondta, az itt eltöltött évek számítanak pályafutása csúcsának, olyan játékokossal került egy közösségbe, mint Ladányi Balázs, Horváth András és a többiek.

"Nagyon nehéz volt a döntés visszavonulni, hiszen az egész életemet meghatározta a jégkorong, ám nem akartam sérülés miatt abbahagyni a játékot - vagy éppen azért, mert már nem tudom tudásom legjavát nyújtva segíteni az együttest. Márpedig a magánéletem is teljes embert kívánt, így végül döntenem kellett: megtettem. Vége, harminc év után szögre akasztom a korcsolyát, pedig még az idei szezon előtt is több ajánlatom volt."

Vargyas arra a legbüszkébb, hogy harminc év alatt egyetlen csapatban sem volt soha tartalék, a 23 éven keresztül szerepelhetett a román válogatottban.

Jesenicében kikapott az Alba Volán
Az Alba Volán 3-1-es vereséget szenvedett a szlovén Jesenice otthonában jégkorong osztrák liga keddi játéknapján. A magyar gárda egyetlen gólját Kovács Csaba ütötte az 56. percben.

Eredmény:
Jesenice - Alba Volán 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)