Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Domino Honvéd nyerte a nőivízilabda-Magyar Kupát, 9-7-re legyőzve a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO csapatát a vasárnapi, egri döntőben.

Eredmény:
Domino BHSE - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO 9-7 (3-2, 3-1, 1-2, 2-2)
gól: Györe 3, Valkai 2, Takács 2, Keszthelyi, Kisteleki 1-1, illetve Primász 3, Szűcs 2, Benkő, Zsámbok 1-1

Hetedszer a Honvéd, vagy először a Dunaújváros? - ez volt a 9. női Magyar Kupa egri döntőjének legfontosabb kérdése.

Az idei bajnokságban kétszer is a vidéki együttes diadalmaskodott, míg a hazai Szuperkupát kettejük csatájából a fővárosi együttes szerezte meg.

A Bitskey-uszodában alaposan bekezdett a Dunaújváros, Primász és Szűcs révén két perc alatt két támadást is góllal fejezett be. Györe Lajos együttese gyorsan reagált és egyenlített, majd Valkai távoli bombájával a vezetést is megszerezte (3-2).

A második negyed ejtéspárbajjal indult, előbb Keszthelyi, majd Benkő ívelt mesterien a hálóba. Kisteleki emberelőnyös helyzetet váltott gólra, majd Valkai ötméterese nyomán már hárommal vezetett a Honvéd, miközben az újvárosiak négy emberelőnyt hagytak kihasználatlanul (6-3).

A harmadik negyedben az ob I-es meccsekhez hasonló fordításban reménykedtek a dunaújvárosiak, a fővárosi találkozón például ötgólos hátrányból, 4-9-ről tudtak nyerni. Mintha tényleg a bevált forgatókönyv valósult volna meg, mivel Primász és Szűcs ügyesen használta ki a létszámfölényt és máris 6-5-re zárkóztak a Mihók Attila-tanítványok. Két elhibázott fórt követően viszont harmadjára Takács Orsolya lőtt fontos gólt: bombája a kapufáról lepattanva átszédült a gólvonalon (7-5).

A negyedik negyedben Zsámbok találatával 7-6-ra felzárkózott az újvárosi együttes. Három perccel a vége előtt azonban a csapatkapitány Györe Anett lépett a tettek mezejére: elébb büntetőből 8-6-ra alakította az eredményt, majd átlövésből is kipúposította a hálót, ezzel eldőlt a kupadöntő, Primász már csak szépíteni tudott 9-7-re.

A 2008-as női Magyar Kupa-győztes csapat tagjai: Györe Anett, Horváth Patrícia, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Kotsidiu Nikolett, Menczinger Kata, Menczinger Melinda, Németh Edit, Anna Pardo, Péteri Eszter, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Valkai Ágnes, Zantleitner Krisztina