Vágólapra másolva!
A Toronto és a Montreal összecsapása mindig presztízsmeccsnek számít az NHL-ben, ezúttal a Maple Leafs szurkolói lehettek boldogabbak, ugyanis hazai pályán 6-3-ra verték a nagy riválist. A Toronto hőse éppen egy Montrealtól érkezett hokis volt, Mihail Grabovski, aki két pontot (gól és gólpassz formájában) hozott össze egykori csapata ellen. A német centernek jót tett a környezetváltás, ugyanis amíg az elmúlt két idényben 27 meccsen három gólt ütött a Canadiens mezében, addig új állomáshelyén 15 találkozón már hétszer volt eredményes.

Roberto Luongo sorozatban harmadik mérkőzésén nem kapott gólt, a Vancouver ezúttal a Minnesotát intézte el 2-0-ra. A klasszis hálóőr 29 védéssel járult hozzá a diadalhoz, és immár 201 perc óta érintetlen a hálója.

Tavaly november végén Luongo ugyanígy összehozott egy hármas shutout-sorozatot, akkor 212 percig nyert meg minden csatát a csatárok ellen, ez klubrekordnak számít, amit akár tovább javíthat a magyar idő szerint csütörtök hajnalban esedékes, Colorado elleni mérkőzésen

eredmények:
Washington Capitals - New York Rangers 3-1
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 1-2
Boston Bruins - Buffalo Sabres 3-1
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 3-4 - szétütés után
Detroit Red Wings - New Jersey Devils 3-1
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 6-3
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 3-1
Colorado Avalanche - Nashville Predators 1-0
Phoenix Coyotes - Florida Panthers 4-1
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-0
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 5-3