Vágólapra másolva!
Egy nap alatt mindkét kapusát elveszítette a magyar férfikézilabda-válogatott. A német Gummersbach edzésén Fazekas Nándor szenvedett súlyos bokasérülést, Puljezevics Nenad pedig a Pick Szeged kapujában ért olyan szerencsétlenül egy lövésbe, hogy bicepszizom-szakadást szenvedett. Mivel mindkét sérülés minimum háromhetes lábadozást jelent, várhatóan egyik sem lehet ott a finnek elleni két, november végi Eb-selejtezőn.

"Várhatóan egy hónapot kell kihagynia Nenadnak" - nyilatkozta Rea Attila, a Pick-Szeged menedzsere, aki elmondta, sérülése ellenére Puljezevics végigvédte a tatabányai mérkőzést. "Szoros kötéssel a karján akár szombaton is játszhatna, ám a csapatorvos szerint egy újabb ütés hatására olyan súlyossá válhatna a sérülés, amely műtétet igényel."

A Tisza-parti együttest elképesztő sérüléshullám sújtja, Petar Nenadicra, Laluska Balázsra és Daniel Andjelkovicra hosszú ideje nem számíthat a szakvezetés (a könnyed mozgást is csak hónap elején kezdhették meg), Katzirz Dávid a Tatabánya ellen szenvedett kisebb fejsérülést,
míg Valentin Ghionea és Adrian Petrea hasmenéssel küzd, Milorad Krivokapic pedig belázasodott.

Dr. Szabó István szerint 99 százalék, hogy Puljezevics nem játszhat a november 27-i és 30-i, Finnország elleni Eb-selejtezőn sem. "Nincs jó hírem, Puljezevics Nenadnál a bicepszín részleges szakadását állapítottuk meg. Ezt terhelni tovább nem szabad, mert átszakadhat, s akkor még többet kell kihagynia. Így hozzávetőlegesen 3 hétről lehet szó" - nyilatkozta a kezi.hu-nak a csapatorvos.

A Szeged szombaton fontos mérkőzést vív a lengyel Wisla Plockkal, majd jövő szerdán következik a Dunaferr elleni bajnoki rangadó - kapuban a Partizán Belgrádtól szerződtetett 23 éves Dragan Marjanac kap majd lehetőséget.

Fazekas: bokaszalag-szakadás
A német Gummbersbach szerdai edzésén rosszul lépett, kifordult a bokája Fazekas Nándornak. A magyar válogatott kapus még vár a pontos diagnózisra, ám úgy tűnik, külső bokaszalag-szakadása van.
"Estére kaptam időpontot az MRI-vizsgálatra, ahol azt kell megvizsgálni, mi van a többi bokaszalagommal" - nyilatkozta Fazekas Nándor. A kapus elmondta, csonttörés biztosan nincs, az viszont nagy kérdés, hogy a külső bokaszalagok mellett a többi milyen állapotban van, ettől függően a 2-3 hetes kényszerpihenő akár hosszabbra is nyúlhat.
A klub honlapján Sead Hasanefendic, a VfL Gummersbach edzője is sajnálkozását fejezte ki, hogy nem számíthat a kiváló hálóőrre.