Vágólapra másolva!
Hiába vezetett nyolc góllal, a Győri Audi ETO KC hazai pályán végül 27-25-re kikapott a dán Ikast együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.

Női BL, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC - Ikast (dán) 25-27 (15-11)
Győr, 2500 néző
Győr: Herr O., Pálinger (kapusok), Bradeanu 5 (3), Deáki, Görbicz 5, Herr A., Hornyák 3, Kovacsics, Mayer 1, Mraviková 2, Spiridon 2, Tomori 2, Vérten 5. Edző: Konkoly Csaba.
Ikast: Ödegard (kapus), Aamodt 6, Blanco 5, Fruensgaard, Hammerseng 3, Hansen 3, Henriksen 2, Nöstvold 1, Nyberg 3, Pedersen, Sjöberg 2 (2), Stang 2, Thorsgaard. Edző: Kenneth Jensen.
kiállítás: 6, illetve 8 perc
hétméteres: 3/3, illetve 2/2

A Győr és az Ikast is remekül rajtolt, a magyar bajnok nyert a macedón Kometal Szkopje otthonában, míg a rivális az orosz Zvenyigorod ellen diadalmaskodott a nyitó fordulóban.

Fantasztikusan kezdett a Győr, főként védekezésben, Pálinger Katalin az első három lövést hárította. A magyar csapat hamar 3-1-es vezetésre tett szert, majd jött Hornyák Ágnes kiállítása, ami alatt nemhogy egyenlítettek volna a dánok, hanem a győriek lőttek három gólt.

A folytatásban a dánok egyszerűen nem találták az ellenszert Pálinger ellen, a válogatott kapus valóságos rettegésben tartotta az Ikast támadóit, rendre fogta a ziccereket, s 15-7-re is vezetett a Győr, igaz, a szünetben már csak 15-11 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően kissé kapkodóvá vált a Győr játéka, ezt pedig ki is használták a dánok, és kilenc perc után egyetlen gólra jöttek fel, majd hamar ki is egyenlítettek, így "új mérkőzés" kezdődött. A vendégek tökéletesen kihasználták lélektani fölényüket, Konkoly Csaba ugyan megpróbálta még keverni a kártyákat, de a hajrát már háromgólos előnnyel kezdte az Ikast.

Az utolsó perceket emberelőnyben játszhatta a Győr, de így is 27-25-ös vereség lett a vége.

"Talán furcsán hangzik, de azt hiszem, túl jól kezdtük a mérkőzést, és végül nem bírtuk a saját tempónkat. Amúgy pedig ismét bebizonyosodott, hogy megfelelő védekezés nélkül nem lehet nyerni ezen a szinten. Ugyan nem számoltam, de alig-alig ütköztünk az ellenfél játékosaival, csupán hébe-hóba sikerült megakasztanunk az Ikast támadásait. Ehhez jött hozzá a rengeteg kihagyott ziccer, és így tulajdonképpen magunkat vertük meg. Ami Görbicz pihentetését illeti: Anita azért nem játszott a második félidő elején, mert az első félidőben úgy pörgött, hogy rosszul lett, és ki kellett pihennie magát" - idézte Konkoly Csabát, a győriek edzőjét a kezi.hu.

Az ETO jövő vasárnap a címvédő orosz Zvenyigorodot fogadja.

A csoport másik meccsén:
Zvenyigorod (orosz) - Kometal Szkopje (macedón) 30-22 (13-8)

Az állás:
1. Ikast 4 pont
2. Zvenyigorod 2 (55-53)
3. Győri Audi ETO KC 2 (49-48)
4. Szkopje 0

A csoportból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK a negyeddöntőjébe.