Vágólapra másolva!
Biztos, háromgólos hazai siker született a férfi vízilabda ob I hétközi fordulójának csúcstalálkozóján, a Szeged-Eger vidéki rangadón.

Eredmény:
Szeged-Beton VE - ZF-Eger 8-5 (4-2, 2-0, 1-2, 1-1)

A legutóbbi szezonban negyedik Szeged kezdte jobban a csatát, hiszen Weszelovszky László már az első támadásból bevette a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán kapuját. Rövidesen 2-0-t mutatott az eredményjelző, ám a vendégcsapat, az ob I előző idényének ezüstérmese egyenlített.

Ez mintha jeladás lett volna a LEN-kupa jövő heti második selejtezőkörében is érdekelt hazaiak számára, mert újabb energiákat mozgósítva - többek között a kétszeres ötkarikás aranyérmes Varga Tamás és az összességében háromszor is eredményes Weszelovszky vezérletével - elhúztak 6-2-re.

Az első számú kontinentális kupában, az Euroligában főtáblára jutott Eger hiába erőlködött, s hosszú idő után először csak 7-2-nél talált be. Mindez, s a további két gól is a végeredmény kozmetikázására volt csupán jó, a Szeged nagy harcban, megérdemelten nyert.

TEVA-VasasPlaket - Bodrogi Bau-Szentesi VK 14-4 (3-2, 3-0, 4-1, 4-1)
A bajnoki címvédő - amelyben főképp a 4 gólt szerző Katonás Gergő jeleskedett - könnyedén nyert.

Uniqua-UTE - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP-VSC 11-8 (3-2, 3-1, 1-1, 4-4)
A LEN-kupában a legjobb 32 közé jutott Újpest a csütörtöki hazai próbán csak az első negyedben engedte közel magához a Szolnokot, a folytatásban már egyértelmű volt, ki nyer.

Domino-Honvéd - Aprilia-FTC-Fisher Klíma 8-7 (0-0, 2-3, 4-2, 2-2)
A legutóbbi bajnoki bronzérmes és az ob I hatodikja szoros ütközetet vívott úgy, hogy csaknem 14 percig egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját. Az Euroligából a LEN-kupába átkerült Honvéd a harmadik negyedben fogta be rendre egy góllal vezető riválisát, egyszersmind fordítva is az álláson (6-5), majd kéttalálatosra (7-5, 8-6) hizlalta előnyét. A Fradi azonban nem adta fel, közelebb zárkózott, viszont egyenlítésre már nem futotta erejéből. A meccs legjobbja hazai játékos, a védekezésben is kitűnőt nyújtó, háromgólos Szivós Márton volt.

további eredmények:
Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért - Androbau-Fehérvár-Póló SE 14-8 (3-2, 3-2, 3-2, 5-2)
OSC-Opus Via - BVSC-BVSC-Atlantis Casino 11-7 (4-4, 4-0, 1-2, 2-1)