Vágólapra másolva!
Október 14-19-e között a dániai Aarhus ad otthont a nőikézilabda-Világkupának. A magyar válogatott megfiatalított összeállításban (Pálinger, Tóth, Ferling és Görbicz nélkül), közös edzés hiányában utazik az eseményre, amelyen az új szövetségi kapitány, Imre Vilmos a leendő Eb-ellenfelekkel szemben mutatkozik be.

Nem lehet hálás feladat elfoglalni egy szövetségi kapitányi posztot úgy, hogy az első megmérettetésen idegenben, a Európa élvonalával szemben világklasszis kulcsjátékosok nélkül kelljen bemutatkozni.

Ez vár keddtől Imre Vilmosra, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ugyanis a dániai Aarhusban, a Világkupán vezeti először csatába tanítványait. Már az is furcsa, hogy a keret egy percet nem készülhetett együtt, hiszen a hétvégén még bajnokit játszottak a csapatok, s bár a csoportellenfelek mindegyike fiatal csapattal érkezik, azért a legnagyobb veszteségeket a magyarok szenvedték el.

Az olimpia után Pálinger Katalin és Ferling Bernadett jelezte, egyelőre pihenni szeretnének, utóbbit már csak azért sem lehetett meggyőzni ennek ellenkezőjéről, mert kiderült, babát vár.

Tóth Tímea már a pekingi játékok alatt célozgatott arra, esetleg kihagyja a macedóniai Eb-t, noha klubjában, a Hypóban hétről hétre játszik, a Világkupán nem vesz részt.

Az utolsó pillanatban aztán kiderült, nem utazik el Görbicz Anita sem, aki szombaton a Hódmezővásárhely ellen még játszott, ám a hónapok óta fájó lábára a legjobb gyógyír az lehet, ha a Világkupa hetében itthon pihen.

A csapat hétfőn utazott el Dániába, ahol sorrendben Franciaország, Oroszország és Dánia ellen lép pályára az A csoportban (a másik ágon Svédország, Németország, Norvégia és Románia küzd). A csoport első két helyezettje szombaton az elődöntőben folytatja, vasárnap pedig az éremcsatákra kerül sor.

A magyar keret
kapusok: Herr Orsolya, Pastrovics Melinda
mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett, Kovacsicz Mónika, Herr Anita, Temes Bernadett, Mayer Szabina, Tomori Zsuzsanna, Vincze Melinda, Vérten Orsolya, Hornyák Ágnes, Mörtel Renáta, Szabó Valéria, Balogh Barbara, Szucsánszki Zita, Szűcs Gabriella