Vágólapra másolva!
Az új edző, Joel Quenneville irányításával első győzelmét aratta a Chicago az NHL legutóbbi játéknapján, amely az emberelőnyös szituációkban is komoly előrelépést mutatott a Vancouver ellen.

A meccs előtt 22 lehetőségből mindössze két gólt szereztek a Fekete sólymok, akiknek ezúttal öt létszámfölény is elég volt a két gólhoz.

A két Patrick, Sharp és Kane is három pontig jutott, előbbi ezt két gól és egy gólpassz formájában produkálta, míg az ifjonc, aki tavaly az év újonca volt, az asszisztokból gyűjtött be kettőt. A nyáron a Washingtonból érkező Cristobal Huet duplán ünnepelhetett, a francia kapusnak ez volt az első sikere új együttesében.

Hiába lőtt kapura kétszer annyit (22-10) az utolsó két harmadban az Anaheim a Carolina ellen, a Hurricanes kapujában Michael Leighton nagyszerűen teljesített, mindössze Francois Beauchemin tudott túljárni az eszén, így óriási része volt abban, hogy a vendégek 3-1-re nyertek a 2007-es bajnok otthonában.

A győztes gól a veterán Rod Brind'Amour nevéhez fűződik, aki egy rossz lövés után gyűjtötte be a lecsorgó korongot, majd egy hidegvérű csellel elfektette Jean-Sebastien Giguere-t, és a kapuba emelt. A végén még a kapust is lehozta az Anaheim, de egyenlítés helyett a Carolina ért el úabb gólt, Eric Staal a saját kapujától küldte a pakkot az üresen árválkodó ketrecbe.

Niclas Wallin két gólpasszal járult hozzá a Carolina sikeréhez, Ray Whitney pedig azzal a bravúrral büszkélkedhet, hogy az idény eddigi öt találkozóján mindig szerzett pontot, most egy assziszttal került be a statisztikába, összesen hat pontnál (1 gól, 5 gólpassz) tart.

A vendégek trénere, Peter Laviolette pályafutása 235. győzelmét aratta, ezzel minden idők második legeredményesebb, az Egyesült Államokban született edzője lett, megelőzve Bob Johnsont. Az élen a jelenleg munka nélküli John Tortorella áll 239 diadallal.

eredmények:
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)
gól:
Seabrook (10:35, gólpassz: Kane, Toews), Sharp (15:31, emberelőnyből, Keith, Versteeg; 53:15, Kane, Versteeg), Kane (46:58, ee., Byfuglien, Sharp), illetve Demitra (09:32, Raymond, Kesler), H. Sedin (55:08, Bernier)

Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
gól: Beauchemin (34:27, Moen, Pahlsson), illetve Bayda (06:00, E. Staal, Wallin), Brind'Amour (38:48, Wallin, Ray Whitney), E. Staal (59:22, üres kapu)