Vágólapra másolva!
Magyarország legkorszerűbb csarnokában, a Veszprém Arénában kerül sor idén a hagyományos Kézilabda Gálára, amelyre december 30-án várják a szurkolókat.

A szegedi (2004), a debreceni (2005) és a két budapesti (2006, 2007) esemény közönségsikere után 2008-ban ezúttal Veszprémben kerül megrendezésre a hazai sportév méltó zárásaként a Budapest Bank Kézilabda Gála.

Az eseménynek otthont adó Veszprém Aréna méltó körülményeket biztosít a legnépszerűbb magyar sportág év végi ünnepére. A gálát ismét teljes hosszában, élőben közvetíti a Sport TV, a Magyar Televízió pedig január 1-én egyórás összefoglalóban számol be az eseményről.


A női és férfi közönségcsapatok résztvevőit idén is a szurkolók szavazhatják meg a Gála honlapján. A legtöbb szavazatot kapó 5 női és 5 férfi All Star-jelölt egyben továbbjut az "Év kézilabdázója - közönségdíj"- szavazás döntőjébe is, melynek szavazása december 15-től december 30-ig tart.

A magyar férfi kézilabdázás legnagyobb csillagai, azaz a szurkolók válogatottja ezúttal a szerb csapattal mérkőzik meg. A válogatottban pályára lépők névsorát a kézilabdabarátok alakítják ki a kezi.hu szavazásán december első felében.

Nem maradhatnak ki a programból a közelmúlt sztárjai sem. Egy nem mindennapi mérkőzésen minden idők legjobb veszprémi kézilabdázói mérkőznek meg a magyar öregfiúk-válogatottal, pályára lép többek között Éles József, Csoknyai István, vagy éppen Marosi László és Borsos Attila is.

Minden évben nagy sikert aratott a Médiaválogatott aktuális csatája, így idén is pályára lépnek a kézilabdával jó barátságban lévő hazai médiasztárok. Idén úgy gondolták, hogy Pálingerékkel szemben is megállják a helyüket, ezért ellenfelük a szurkolók által összeállított magyar női válogatott, amelynek tagjaira mától kezdve voksolhatnak a szurkolók.

A nehéz riválisra való tekintettel egy kis segítség sosem árt, így Gál Gyula és Puljezevics Nenad is a celebeket segíti az év végi szupermeccsen.

A tervezett program (december 30.):
16.00:
Veszprém-Balatonfüred fiú szivacskézilabda mérkőzés
16.20: Veszprém-Szeged szurkolói mérkőzés
17.45: Nyitány
18.10: Magyarország - Szerbia (férfi-mérkőzés)
19.05: Veszprém - Magyarország (öregfiúk-mérkőzés)
20.05: Médiaválogatott-Magyarország (nők) - bemutató mérkőzés
20.20: az Év kézilabdázója-díjak átadása
20.25: Az "Év kézilabdázója-közönségdíj" átadása
20.50: Finálé

Indul a kezi.hu

Október 29-én indul a kezi.hu, amely valamennyi kézilabdabarátot friss, pontos információkkal, valamint markáns véleményekkel szeretne tájékoztatni a sportág minden fontos híréről.

Az új portálon a bajnoki eredményeken, tabellákon, híreken túl a magyar válogatottakkal kapcsolatos információk éppúgy megtalálhatók lesznek, mint az európai kupák történései, a szövetségi kapitányok blogja, versenynaptár a magyar érdekeltségű meccsekkel és a legjobb bajnokságok találkozóival, vagy éppen a válogatottak tétmérkőzéseivel.

A szerkesztőség célja az informatív tájékoztatás mellett a sportágban lévők véleményének folyamatos közlése, azaz a legfontosabb hírek kommentálása, így az oldal nem csak hírekkel, hanem hiteles hírmagyarázatokkal is igyekszik majd kiszolgálni olvasóit.