Vágólapra másolva!
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) versenybizottsága tartozás miatt határozatlan időre felfüggesztette a Kalo-Méh-Kecskeméti RC férfi csapataiban szereplő játékosok versenyzési engedélyét. Erről az MRSZ honlapja számolt be.

A kecskemétieknek egy közel egyéves tartozása van az MRSZ felé. Minden klubnak, amely elindul az Európai Röplabda Szövetség (CEV) valamelyik nemzetközi sorozatában, be kell fizetnie egy bizonyos összeget. Ez úgy működik, hogy az MRSZ átutalja az adott összeget a CEV-nek, a klub pedig később rendezi tartozását az MRSZ felé. Ezt a kecskemétiek többszöri felszólításra sem tették meg október 2-ig, ezért került sor erre a döntésre.

A kecskemétiek már a nevezési időszakban is nehézségekkel küszködtek, a július 21-i határidőre ugyanis nem tudtak hiánytalan, érvényes nevezést produkálni, a cégbejegyzés bírósági igazolásával tartoztak, de a póthatáridőre, augusztus 25-re kiegészítették a nevezésüket a hiányzó okirattal.

A férfi élvonal mezőnye már így is csonka, mert a Vegyész RC-Kazincbarcika csak a harmadik póthatáridő lejárta után nyolc nappal nyújtotta be az érvényes nevezéshez szükséges APEH-igazolást, így a borsodi együttest az NB II Ligába sorolták.

A Kecskemét következő mérkőzése október 28-án lesz, ekkor a Magyar Kupa 2. fordulójában a Debreceni EAC - Kodolányi-Sencor-Hellotel FRKE párharc győztesével találkoznának az alföldiek. Amennyiben a klubvezetők kiegyenlítik a tartozást, minden akadály elhárul a találkozó megrendezése elől.