Vágólapra másolva!
Vasárnap délelőtt kerül sor Szegeden a férfikézilabda-bajnokság nagy érdeklődéssel várt első igazi rangadójára, a Pick Szeged - MKB Veszprém összecsapásra. Kétségtelen, hogy a hazai mezőny két legjobbja méri össze ismét az erejét, és hogy az erőviszonyok mennyire kiegyenlítettek, az egyetlen statisztikai adatból is kiderül. A szegediek és a veszprémiek az elmúlt két bajnokság alapszakaszában és a rájátszásokban összesen 13 alkalommal kerültek szembe egymással: hétszer a Pick Szeged, hat alkalommal pedig a Veszprém hagyta el győztesként a pályát. A 2007-es bajnokavatásnál a szegediek ünnepelhettek, idén a veszprémieké lett az aranyérem.

A kétéves összesítésben, illetve annak folytatásaképpen tehát vasárnap a vendég MKB Veszprém egyenlíthet, és 7:7-re alakíthatja az örök rivális elleni mérlegét. Mindkét csapatra ráfér a sikerélmény, ugyanis a Bajnokok Ligájának csoportselejtezőjében legutóbb egyaránt fájó vereséget szenvedtek. A szegediek azért, mert hazai pályán vesztettek a horvát HC Croatia Osiguranje Zagreb elleni találkozójukon, a veszprémi KEK-győztesek pedig azért, mert Izlandon biztos győzelemre számítottak a Haukar elleni vendégjátékukon, ám ehelyett egy góllal kikaptak.

A Pick Szeged BL-csoportjában jelenleg csak a harmadik (egy győzelemmel és két vereséggel), az MKB Veszprém viszont csak rosszabb gólkülönbséggel második a maga négyesében. Hozzá kell tenni, hogy Mocsai Lajos együttese ugyanúgy kétszer győzött és egyszer veszített az eddigi találkozóin, mint a csoportelső német Flensburg, illetve az MKB Veszprém mögött álló izlandi Haukar.

Ami a további BL-menetrendet illeti, a szegediek legközelebb november 9-én és idegenben azzal a német Rhein-Neckar Löwennel mérkőznek meg, amelyet a KEK-döntőben az MKB Veszprém kétszer is legyőzött, és így lett kupagyőztes. Pérezék november 8-án azt az ukrán Zaporozsjét fogadják, amelyet Ukrajnában bravúros játékkal 32:25-re sikerült legyőzniük.

Szalay Péter
(T-Mobile Sporthír Szolgálat)