Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szerint ezúttal nem a címvédő magyar vízilabda-válogatott számít a pekingi olimpia első számú aranyesélyesének, de - ahogy a szövetségi kapitány fogalmazott -  azért megnézné, hogy ki mer nagyobb pénzt tenni a mieink ellen.

Az [origo] riporterének Kemény Dénes elmondta, őket - más sportágak képviselőivel ellentétben - soha nem nyomja az esélyesség terhe, hiszen minden esetben aranyérmet szeretnének nyerni, ennélfogva az elvárásuk megegyezik a közönségével.


A kapitány kitért a válogatott keret kialakításának, illetve szűkítésének kérdéseire, amelyek eldöntésénél, mint mondta, sem a személyes szimpátia, sem a barátáság nem befolyásolja, kizárólag a csapat érdekét tartja szem előtt. Ugyanakkor soha nem várta el a kihagyott játékosoktól, hogy egyetértsenek a döntésével, hiszen tudja, hogy nekik ez sorscsapásnak számít.

"Az nem egy jó sportember, aki ilyenkor igazat ad az edzőnek. A játékosnak úgy kell gondolnia: hülye az edző, aki őt nem rakja be a csapatba. Ez nem baj, inkább garancia arra, hogy fél- vagy egy év múlva jobb játékosként kapjam vissza."

A szakember szerint a csapatépítés terén jelenleg rosszabb helyzet, mint az előző két olimpia előtt, mert kevesebben vannak azok a játékosok, akiket már most stabil kerettagnak gondol, mint a korábbi években.

Végezetül elárulta azt is, miért kellett Sydneyben reggel hatkor rászólnia Benedek Tiborra és Fodor Rajmundra, és hogy mivel fogja formába hozni magát Pekingre.