Vágólapra másolva!
Már tornagyőztesként szállhatott vízbe a Honvéd a Turbo-Diapolo-kupáért kiírt szegedi ötcsapatos nemzetközi férfivízilabda-viadalon, így a vasárnapi matinés meccsén a Nagyváraddal szemben csak veretlenségét veszítette el, első helyét nem. A házigazdáknak a legutóbbi bajnoki szezonban negyedikként zárt legénysége - rosszabb gólkülönbsége miatt a romániai együttes mögé szorulva - a torna harmadik helyét szerezte meg, miután a zárómérkőzésen egy találatkülönbséggel nyert a moszkvai Dinamo ellen.

Eredmények:
Nagyvárad (romániai) - Domino-Honvéd 11-10 (4-2, 4-3, 0-3, 3-2)
Szeged-Beton VE - Dinamo Moszkva (orosz) 14-13 (5-2, 3-4, 3-4, 3-3)

Az ob I október eleji nyitányára készülő három magyar élegyüttes, továbbá a román bajnok Nagyvárad és az orosz bajnoki negyedik Dinamo Moszkva körmérkőzéses csatájának befejező napján a Honvéd - pekingi olimpiai bajnokai, a kapus Gergely István és a center Molnár Tamás, illetve a montenegrói Kotorhoz igazolt balkezes klasszisa, Kiss Gergely nélkül - a határ menti gárdától fordulatos összecsapáson kapott ki egy góllal. Más kérdés, hogy a bajnoki bronzérmes ezzel együtt is megnyerte a tornát, csupán a mérlegén rontott.

A vendéglátó Szeged, amelyben nem játszott a Pekingben kétszeres ötkarikás aranyérmessé avanzsált Varga Tamás, végig vezetve diadalmaskodott, ám még további három találat kellett volna a második helyhez.

A zárónapon már nem érdekelt bajnoki címvédő Vasas - egy gőzelemmel és három vereséggel végezvén - az utolsó lett, igaz, a piros-kékek csapatából is hiányoztak - a jelek szerint ráadásul nagyon is - a kínai fővárosban olimpiai aranyérmes válogatottjai, a Varga fivérek, Dániel és Dénes, továbbá Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor.

"Sikeresnek ítéljük a tornát, és szándékunk szerint jövőre megint megrendezzük, még ha a csapatok játékán, így a miénken is erősen érződött az idény eleji forma, az, hogy a felkészülés közepén tartanak. Ám biztos, hogy hasznos volt a sok meccs, három héttel a bajnoki rajt előtt" - mondta Juhász György, az egyik főszervező, a Szeged-Beton VE együttesének szakosztály-igazgatója.

A végeredmény:
1. Honvéd 9 pont
2. Nagyvárad 7 (42-39)
3. Szeged 7 (40-40)
4. Moszkva 3
5. Vasas 3

(Az egyformán 3 pontos Dinamo és Vasas között az egymás elleni eredmény döntött.)