Vágólapra másolva!
Nyögvenyelős váci sikere után hazai pályán hétgólos győzelmet aratott a címvédő Győri Audi ETO KC a vendég Fehérép-Alcoa ellen a női kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

Eredmény, női NB I, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC - Fehérép-Alcoa 33-26 (15-14)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
v.: Horváth, Marton
gól: Görbicz 11/8, Vérten 8, Herr A. 4/3, Mravíková 3, Deáki 3, Spiridon 1, Kovacsics 1, Mayer 1, Szegedi 1, illetve Siti E. 9/2, Bernataviciute 7/3, Vaszari 2, Triscsuk 2, Kovács 2, Lévai 1, Nikolics 1, Emberovics 1, Vijunaite 1
hetesek: 13/11, illetve 7/5
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A mérkőzés kezdete előtt Görbicz Anitát, az elmúlt szezon gólkirálynőjét köszöntötték, majd az esélyeknek megfelelően a hazai együttes vette át a mérkőzés irányítását. A 10. percben 6-3-nál akár meg is nyugodhatott volna a bajnok, ám három perccel később már 6-6-ot mutatott az eredményjelző.

Jól tartotta magát a fehérvári együttes, amelyben az exgyőri Petróczi Viktória kiválóan védett, hogy a félidő mégis 15-14-es hazai előnnyel zárult azt annak köszönhette a Győr, hogy jól használta ki emberelőnyeit, belőtte büntetőit, ráadásul Görbicz Anita és Vérten Orsolya jóvoltából klasszis teljesítményt láthattak a nézők. (A kilenc- és ötgólos válogatott sztárok mellett mindössze Kovacsics Anikó talált be, igaz, éppen az ő gólja jelentette az ETO vezetését.)

A második játékrész elején a Győr gyorsan megszórta az "öltözőben maradt" ellenfelet, 11 perc elteltével, 20-14-nél talált először a kapuba a fehérvári csapat, s ez a kihagyás gyakorlatilag el is döntötte a találkozó végkimenetelét.

Siti Eszter ugyan megpróbálta vállán vinni a csapatot, ám hiába lőtt 9 gólt, a hazaiak még azt a luxust is megengedhették, hogy a hajrában a cseresort szerepeltessék. A már tízgólosra is dagadó előny (30-20) a lefújásra végül hétre apadt, a Győr magabiztosan győzött 33-26-ra.

Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője: "A szünetben megbeszéltük a védekezést, amelyben a második játékrészben feljavultunk. Deáki játéka pedig olyan színt hozott, ami az első félidőben nem volt jellemző."

Sótonyi László, a fehérváriak szakvezetője: "Kihagytuk a helyzeteinket, ráadásul sok labdát adtunk el. A szünet után mindent egy lapra tettünk fel, de kulcsembereink elfáradtak. Bízom abban, hogy játsszunk még ennél jobban."

további eredmények:
női NB I:
Vasas - Békéscsaba 18-33 (10-17)

férfi NB I:
Balatonfüred - Tatabánya Carbonex 27-27 (14-14)