Vágólapra másolva!
Nem a legjobb előjelekkel várja a magyar nőikosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, melynek első mérkőzését Szlovákia ellen vívja szerdán, Kassán.

"Különböző okok miatt nyolc játékos mondta le a válogatottságot, ráadásul a közelmúltban Németh Bernadett, majd Englert Orsolya is kidőlt a sorból, így szerdán egyik irányító sem léphet pályára" - mondta hétfői miskolci sajtótájékoztatóján Rátgéber László szövetségi kapitány, aki csapatától harcos felfogású játékot ígért a szlovákok ellen. A szakvezető hangsúlyozta, hogy Romániát mindenképpen szeretnénk megelőzni a csoportban, melynek küzdelmei bő egy hónapig tartanak.

Rátgéber László elmondta, hogy a felkészülést július 8-án Pécsett kezdték meg, így az augusztus 8. óta Miskolcon edzőtáborozó válogatottnak több mint egy hónap állt rendelkezésére a közös gyakorlásra.

A magyar csapatnak roppant nehéz dolga lesz, ugyanis a Szlovákia, Franciaország, Románia, Horvátország, Magyarország alkotta ötös csoportból csak az első két helyezett jut tovább.

A magyar nőikosárlabda-válogatott kedden utazik el Kassára, a szerdai Szlovákia elleni találkozó helyszínére. Első hazai mérkőzését augusztus 20-án, Pécsett Franciaország ellen játssza Rátgéber László csapata.

A magyar keret: Bujdosó Nóra, Fegyverneky Zsófia, Fűrész Diána, Honti Kata, Horti Dóra, Horváth Zsófia, Köllő Rita, Krivacsevics Tijana, Semsei Barbara, Somogyi Andrea, Ujhelyi Petra, Vajda Anna, Varga Rita, Vida Anna