Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott hat góllal legyőzte a német csapatot a szombathelyi nemzetközi torna pénteki nyitónapján. A nők is győztek a Mol-kupán: Godova Gábor együttese a franciák legjobbjait verte 14 góllal pénteken a margitszigeti Széchy uszodában.

ING-kupa, első nap, eredmény:
Magyarország - Németország 14-8 (3-3, 4-1, 4-3, 3-1)
magyar góldobók:
Madaras 4, Varga Dénes 3, Benedek, Molnár 2-2, Hosnyánszky, Szivós, Kásás 1-1.

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes a pekingi felkészülés egyik újabb állomásaként kezdte meg szereplését az ING-kupáért kiírt viadalon, amelyen három, nagyjából egyforma erőt képviselő együttessel csatázik.

Elsőként a németekkel szállt medencébe a gárda, amelyben a 18-as bő keretből 15-en kaptak lehetőséget, köztük néhányan annak további igazolására, hogy nekik is helyük van a júliusi Európa-bajnokságra utazó, majd az augusztusi olimpián résztvevő 13 fős csapatban.

A találkozó előtt Kemény Dénes elmondta, tudja, hogy bizonytalanságot okoz a helyzet, s érzékenyen, idegesen reagálnak a fiúk arra, hogy még mindig nincs meg a végső 13-as lista, de - tette hozzá - nem hazardíroz, vagyis nem akar elhamarkodott döntést hozni az utazókat illetően, így csak a torna zárultával hirdet névsort. Amely csak akkor változhat az olimpiára, ha valakinek - a kapitány közlése szerint - fizikai problémái támadnának, vagy ha nem szolgál rá a bizalomra...

Esőfelhők gyülekezése közepette indult a meccs, amelyet az elején magyar részről döcögős játék, foghíjas védekezés jellemzett. Rendre a németek vezettek, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert és Benedek Tibor látványos lökete egyformán csak az egyenlítéshez volt elég (3-3).

Aztán a második negyedben megrázta magát a vendéglátó együttes, és mutatós akciók eredményeképpen a duplázó balkezesek - Madaras, Benedek - mellett Molnár Tamás és Szivós Márton révén négyre növelte a különbséget (7-3).

Csakhogy a németek pólóban sem adják fel soha: folyamatosan kihasználva a magyar hibákat egyre feljebb zárkóztak, s a harmadik nyolc perc közepére be is érték a házigazdákat (7-7).

Mielőtt azonban további kellemetlen fordulatot vehetett volna az összecsapás, ismét összekapta magát a Kemény-csapat: előbb - már csepergő esőben - Varga Dénes, majd a nagy napot kifogó, s negyedszer is eredményes Madaras jóvoltából, végül pedig Molnár második centergóljának köszönhetően 11-7-tel helyreállt az "alapállapot".

A záró játékrészben Kásás Tamás villantotta meg kivételes tudását, az ifjú Varga pedig - korábbi mulasztásait kellőképpen ellensúlyozva - kétszer is biztos kezűnek bizonyult ziccerben.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Sok helyzetet kihagytunk, s kár azért a kétszer háromperces időszakért, amikor a gólok kilencven százalékát kaptuk. Mintha kicsit szunyáltunk volna, hagytuk lőni az ellenfél nagy lövőit. Összességében azonban nem játszottunk rosszul."

A pénteki másik mérkőzésen:
Montenegró - Görögország 11-8 (3-3, 3-3, 3-1, 2-1)

Szombaton Magyarország-Montenegró (18 ó), illetve Görögország-Németország párosításban folytatódik az ING-kupa.