Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott nyerte a Mol-kupát, miután a négycsapatos, körmérkőzéses nemzetközi torna szombati zárófordulójában is győzött a margitszigeti Széchy uszodában.

Magyarország - Nagy-Britannia 9-5 (2-1, 0-1, 4-2, 3-1)
a magyar góldobók: Bujka, Kisteleki, Pelle 2-2, Szücs, Drávucz, Tóth 1-1

A jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra és a pekingi olimpiára készülő magyar együttesnek ezúttal - szemben a hétközi, leányfalui barátságos mérkőzéssel, amelyen 20 góllal diadalmaskodott - be kellett érnie jóval kisebb különbségű sikerrel a magyar szakember, Fekete Szilveszter irányította szigetországi gárda ellen.

A szolidabb győzelmet magyarázza egyfelől, hogy több alapember, így a csapatkapitány Stieber Mercedes, a kapus Sós Ildikó, továbbá Valkay Ágnes és Szremkó Krisztina sem játszott, s többen a tartaléksorból előlépve kaptak lehetőséget, másfelől a britek nemcsak lelkesek voltak, hanem nagyon fegyelmezetten védekeztek is.

A nagyobb arányú győzelem elmaradásában szerepe volt továbbá annak, hogy sok helyzetét elpuskázta a házigazda válogatott, számos lövés a kapufán landolt a háló helyett, azzal összefüggésben is, hogy munkából, azaz még mindig megterhelő edzések közepette játszotta végig a tornát. A formába hozás, a játék finomítása még a következő napok feladata lesz.

A szombati másik mérkőzésen:
Németország - Franciaország 13-9 (4-3, 4-2, 3-2, 2-2)

A Mol-kupa végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Németország 4
3. Franciaország 2
4. Nagy-Britannia 0