Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége pécsi ülésén elfogadta az MKSZ új, egységes szerkezetű fegyelmi szabályzatát. Ez többek között - az MKB Veszprém - Pick-Szeged férfi bajnoki döntőben történtek tapasztalatai alapján - az eddigieknél részletesebb előírásokat tartalmaz a fegyelmi eljárás és a fellebbezés rendjére, valamint a sorozatmérkőzésekre alkalmazandó rendelkezésekre.

Az augusztus elsejétől hatályos fegyelmi szabályzat hamarosan olvasható lesz az MKSZ honlapján és nyomtatott formában is megjelenik.

Az elnökség részben az idei férfi Magyar Kupa szegedi döntőjében történtek hatására arról is határozott, hogy a fegyelmi vétséget elkövető egyesületek büntetési tételének felső határát 240 ezer forintról kétmillió forintra emeli fel.

Az elnökség határozata alapján a fegyelmi bizottság összetétele két taggal bővült: Stranigg Ferenc és Füzes Gyula került be a testületbe. Az elnökség jóváhagyólag tudomásul vette az MKSZ fellebbviteli bizottságának lemondását, az új tagokra a következő, július 29-én esedékes elnökségi ülésen tesznek javaslatot.

Az elnökség elfogadta Skaliczki László szövetségi kapitány értékelését a magyar férfi válogatott Bosznia-Hercegovina elleni, sikerrel megvívott világbajnoki selejtező párharcáról.

A játékvezetői bizottság javaslata alapján az elnökség jóváhagyta a 2008-2009-es évadra a nemzetközi szövetségekhez (IHF, EHF) felterjesztendő nemzetközi játékvezetőket az alábbi kategóriák szerint:

IHF játékvezetői keret: Dobrovits Csaba - Tájok Péter; Horváth Péter - Marton Balázs; Kékes Csaba - Kékes Pál

EHF játékvezetői keret: Herczeg Péter - Südi Péter; Bonifert Ferenc - Oláh Viktor; Andorka Miklós - Hucker Róbert; Pech Katalin - Vágvölgyi Mária.