Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-harmadik, vb-negyedik franciákkal, valamint a szlovákokkal, a románokkal, az ausztrálokkal és a pánamerikai bajnokság második helyezettjével találkozik majd a január 17. és február 1. között sorra kerülő horvátországi világbajnokság első szakaszában. A szombati, zágrábi sorsoláson Skaliczky László csapata az A csoportba került.

"Első látásra nagyon kedvező ez a beosztás, hiszen a franciákon kívül csupa olyan ellenfél vár ránk, amelyek az utóbbi világversenyeken nem értek el kiemelkedő eredményt. A pánamerikai bajnokságról valószínűleg az argentinokat vagy a brazilokat kapjuk majd, a papírforma alapján nem lehet gondunk" - mondta a szakember. "A csoport jó, az águnk viszont nagyon nehéznek ígérkezik, a középdöntőben a horvátok, a svédek és a spanyolok várhatnak ránk, de annak a válogatottnak, amely a világ élvonalába igyekszik, ilyen szintű csapatok ellen is bizonyítania kell, s mi ezen leszünk."

Skaliczky hozzátette: reméli, hogy egy határhoz közeli városban játszhatja majd csoportmeccseit a gárda, így szurkolókban sem lesz hiány.

A vb csoportjai:
A:
Franciaország, MAGYARORSZÁG, Szlovákia, Románia, a pánamerikai bajnokság második helyezettje, Ausztrália
B: Horvátország, Svédország, Spanyolország, Koreai Köztársaság, Kuvait, a pánamerikai bajnokság harmadik helyezettje
C: Németország, Lengyelország, Macedónia, Oroszország, Tunézia, Algéria D: Dánia, Norvégia, Egyiptom, a pánamerikai bajnokság első helyezettje, Szerbia, Szaúd-Arábia

A pánamerikai bajnokságot június 24. és 28. között rendezik.

A csoportok első három helyezettje jut a kétszer hatfős középdöntőbe. Negyeddöntőt nem rendeznek, a második szakasz első két-két helyezettje jut a legjobb négy közé, ahol keresztbejátszással döntik el, mely két együttes jut a fináléba.