Vágólapra másolva!
Pályafutása során először választották meg az alapszakasz legjobbjává (MVP) Kobe Bryantet, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportját megnyerő Los Angeles Lakers szupersztárját.

A 29 éves, 198 centis hátvéd - aki 1996-os bemutatkozása óta csak a Lakersben szerepelt - 1105 szavazatot kapott, megelőzve a New Orleans-i Chris Pault (889) és a bostoni Kevin Garnettet (670).

"Ezt a díjat sosem kaptam volna meg a csapattársaim nélkül, akiknek nem tudom eléggé megköszönni a segítséget. Hollywoodban vagyunk, ez egy filmforgatókönyv, melynek a tökéletes vége az lenne, ha megnyernénk az idényt" - mondta sajtótájékoztatóján a háromszoros bajnok klasszis, aki a jelenlegi szezonban átlagosan 28,3 pontot, 5,4 gólpasszt és 6,3 lepattanót ért el meccsenként.

A tízszeres All Star-válogatott Bryant - akinek édesapja, Joe is NBA-játékos volt - David Stern ligafőnöktől vette át a Maurice Podoloff-kupát egy nappal a Utah Jazz elleni főcsoport-elődöntő második mérkőzése előtt.

Az 1956 óta kiosztott trófeát 2000-ben nyerte utoljára Lakers-játékos Shaquille O'Neal személyében, rajtuk kívül korábban Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar részesült ebben a megtiszteltetésben a csapatból.

* * *

A clevelandi LeBron Jamest tejesen "kikapcsoló" Boston jutott előnyhöz az NBA keleti főcsoport-elődöntőjében.

A Cavaliers ásza a szigorú őrizetben mindössze 12 pontot hozott össze, emellett 10 labdát is eladott. A Celtics sztártriójából csak Kevin Garnett remekelt 28 ponttal, a többiek közül Paul Pierce 4 pontra volt képes, míg Ray Allen - 1997 óta először - 37 perc alatt sem talált a gyűrűbe.

A meccs alacsony színvonalát jelzi, hogy a hazaiak 21, a vendégek pedig 17 labdát adtak el.

Eredmény, Keleti főcsoport, elődöntő:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 76-72
a négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Boston javára.