Vágólapra másolva!
Laluska Balázs után Katzirz Dávid a második csúcsigazolás az európai porondon is komoly terveket szövögető Pick Szeged férfikézilabda-csapat háza táján. Katzirz kétéves szerződést írt alá.

Megnyugodhatnak a szegedi szurkolók, nem "külföldiesedik" el teljesen szeretett csapatuk, amely a nyártól újabb magyar válogatott kézilabdázóval erősíti meg a keretét. Katzirz Dávid, a TuSEM Essen átlövője négy év után tér vissza Magyarországra, ahol korábban Tatabányán és a Dunaferrben is szerepelt.

"A szegedi vezetők hetekkel ezelőtt jelezték, hogy leigazolnának" - emlékszik vissza Katzirz. "A részletekről menedzserem, Szörnyi Attila egyeztetett Lele Ambrussal és Pistrui Lászlóval, szerencsére sikerült találni egy mindenkinek jó megoldást. A klub a világ élmezőnyébe tartozik, ráadásul sok játékost ismerek is a keretből. A szívem is hazahúz, úgyhogy Hajrá, Szeged!"

A Tisza-partján nemzetközi szinten is erős játékoskeret van kialakulóban. A hírek szerint egy beállós érkezése is várható, Katzirz számára azonban egyelőre még jelenlegi csapata, a TuSEM Essen szereplése a legfontosabb. Nyolc fordulóval a vége előtt a Bundesliga tizenhatodik, osztályozós helyén áll a gárda, amely a következő - remélhetőleg szintén élvonalbeli - idényt is a magyar játékossal képzelte el.

"Mindent megmozgattak, hogy maradjak, különböző tanfolyamokra is felajánlották, hogy beíratnak" - utalt az esseniek ragaszkodására Katzirz. "De elfogadták a döntésemet, én pedig megígértem, hogy a hátralévő meccseken kétszáz százalékot adok ki magamból, hogy jó szájízzel távozhassak. Nekem sem lesz könnyű, nagyon megszerettem ezt a csapatot, de Szegeden nagyobb sikerek várhatnak rám."

Forrás: Medsport