Vágólapra másolva!
Érdekes vállalkozásba fog a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Ha az elnökség megszavazza, s sikerült megállapodni a szlovákokkal, akkor közös női bajnokságot indulhat. Az már biztos, hogy pénteken, Budapesten tárgyal északi szomszédunk szövetségének elnöke és főtitkára. Csehország egyelőre nem kapcsolódik be.

"A cseh szövetség most még visszautasította, hogy ők is nevezzenek, de nem mondtunk le róluk. Egyelőre az a terv, hogy négy-négy szlovák, illetve magyar csapat indul, ők később, a rájátszásra visszatérnének hazájuk bajnokságába. Az erősorrendet vesszük figyelembe, így idehaza a Pécsnek és a Sopronnak mindenképpen felajánlanánk a részvételt. Pénteken eldől minden - mondta Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára a bama.hu oldalon.

"A nemzetek feletti ligára nagy szükség van" - nyilatkozta Ivan Benninghaus, a Kosit 2013 Kassa sportigazgatója. "Mind a három szóba jöhető országban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon csak két-két erős csapat van. Már több éve foglalkozom egy közös bajnokság létrehozásával, ám eddig nem volt nagy készség a többiek részéről. Ebben látszik most némi változás. A szlovákok és a magyarok négy-négy együttessel hoznának létre egy ligát. Biztos vagyok benne, hogy nemsokára a csehek is csatlakoznak."

A jelenlegi tervek szerint tehát a négy-négy legjobb együttes vehetne részt a közös ligában, ha most kellene megalakulni, akkor a MiZo Pécs 2010 és a MKB-Euroleasing Sopron mellett a Szeviép-Szeged és a Szolnok kerülhetne be a ligába, másik oldalon a Kosit 2013 Kosice, az MKB Ruzomberok, az Inpek UK Nitra, illetve a Viktória PCSP Kosice rajtolhatna.