Vágólapra másolva!
Alekszandr Ovecskin egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Washington Nahville elleni sikeréhez az NHL legutóbbi játéknapján. Az orosz sztár - aki 58 találattal vezeti a mesterlövészek listáját - az első Capitals-játékos, aki két szezonban is elérte a 100 pontos álomhatárt.

A San Jose megszakítás nélkül kilencedszer nyert idegenben, ez a bravúr már másodszor fordult elő a klubbal az évadban. Ilyen "dupla szériát" még egyetlen gárda sem ért el az NHL történetében.

A St. Louis 10 idegenbeli vereség után először tudott diadalmaskodni. Az Edmonton gólzáporos mérkőzésen nyert a vendég Phoenix ellen, az utóbbi 12 találkozón 10. győzelmét arató kanadai alakulatot jelenleg öt pont választja el a rájátszást jelentő utolsó helytől.

Az atlantai Ilja Kovalcsuk meglőtte idénybeli 50. gólját, de csapata így is - sorozatban tizedik alkalommal - kikapott, ezúttal Philadelphiában.

A Rangers 5-2-re verte a Pittsburgh-öt, Sean Avery duplázott a New York-iaknál, Henrik Lundqvist pedig 181. meccsén megszerzte pályafutása 100. diadalát, ennél gyorsabban egyetlen kapus sem érte el a mérföldkövet a Parkőrök történetében.

eredmények:
Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 8-4
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 1-3
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 5-2
Philadelphia Flyers - Atlanta Thrashers 3-2
Colombus Blue Jackets - Calgary Flames 3-0
Montreal Canadiens - St. Louis Blues 3-4 - szétlövéssel
Nashville Predators - Washington Capitals 2-4
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 1-2