Vágólapra másolva!
A Philadelphia Flyers 4-1-re nyert a New York Islanders ellen az NHL legutóbbi játéknapján. A sorozatban aratott harmadik sikerével a Flyers a hetedik helyen áll a Keleti főcsoportban.

A Philly az idényben hétből hatszor verte az Islanderst, és sokadik alkalommal is az emberelőny hatékony kihasználása volt a győzelem kulcsa, ezúttal például a négyből három gólt létszámfölényben szereztek a hazaiak, a szezonban korábban már háromszor is előfordult, hogy ugyanilyen eredményesen támadták előnyben a Flyers-játékosok a Szigetlakók ellen.

A másik mérkőzésen a Chicago életben tartotta a rájátszásról szőtt álmait, Patrick Kane a hosszabbításban szerezte meg a Blackhawks győztes gólját a St. Louis ellen. A Chicagónak hat meccsel a vége előtt 80 pontja van, ez néggyel kevesebb, mint amennyit a nyolcadik helyen álló Colorado gyűjtött.

Kane a gólja előtt egy asszisztot is kiosztott, szám szerint a szezonbeli negyvenhetediket, amivel beállította Denis Savard (1980-81) és Steve Larmer (1982-83) klubrekordját, de ne legyen kétségünk afelől, hogy az Év újonca-díjra is esélyes Kane lesz pár játéknapon belül a legtöbb gólpasszal rendelkező elsőéves chicagói hokis.

eredmények:
Philadelphia Flyers - New York Islanders 4-1
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4-3 - hosszabbítás után