Vágólapra másolva!
Március utolsó két hetében négy magyar kézilabda-válogatott is pályára lép. A felnőtt férfiak a Pannon-kupán vesznek részt, a nők, valamint a két junior együttes világversenyek selejtező tornáin szerepelnek.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) véglegesítette a március végén, Nimes-ben sorra kerülő női olimpiai selejtező mérkőzéseinek kezdési időpontjait. Ezek között egy eltérés van a francia szervezők által előzetesen nyilvánosságra hozott programhoz képest: a nyitónapon a magyar válogatott fél órával korábban, délután fél 5-kor lép pályára. A négy válogatott közül az első két helyezett vehet részt a pekingi játékokon.

A torna programja:
március 28., péntek:
16.30: Magyarország - Kongó (tv: m1)
19.00: Franciaország - Japán

március 29., szombat:
16.00: Japán - Kongó
18.00: Franciaország - Magyarország (tv: m2)

március 30., vasárnap:
15.00: Japán - Magyarország (tv: m2)
17.00: Kongó - Franciaország

Férfi válogatottunk a Bosznia-Hercegovina elleni, júniusi playoff-párharcra készül, amelynek győztese vívja ki a jövő év januárjában, Horvátországban megrendezésre kerülő világbajnokságon való részvétel jogát.

A Pannon-kupa erre kiváló gyakorlási lehetőséget jelent, hiszen a mieink két olyan válogatottal, a szlovénnal és a románnal mérhetik össze tudásukat, amelyek szintén a nyár eleji vb-kvalifikációra készülnek.

A Pannon-kupa programja:
március 20., csütörtök, Ózd
20.00: Magyarország - Szlovénia (tv: Sport1)

március 21., péntek, Mezőkövesd:
17.00: Szlovénia - Románia

március 22., szombat, Miskolc:
17.30: Magyarország - Románia (tv: Sport1)

Női juniorválogatottunk március 19. és 23. között Izlandon, az 1. európai selejtezőcsoportban szerepel a rendező ország, valamint Bulgária, Írország és Szerbia együttese társaságában. Az öt csapatból csak a csoportgyőztes jut ki a nyáron, Macedóniában sorra kerülő húszcsapatos világbajnokságra.

A magyar férfi juniorválogatott március 21. és 23. között hazai pályán, Kalocsán vívhatja ki a júliusban kezdődő romániai Európa-bajnokság 16-os döntőjében való szereplés jogát. Itt is csak az első hely ér továbbjutást, a mieink ellenfele sorrendben a bolgár, a macedón és a svájci válogatott lesz.